ΛΑΤΣΙΟ

Ο εκπαιδευτής αετού που έδιωξε η Λάτσιο αποκάλυψε το θαυμασμό του για τον Μουσολίνι

Ο αετός της Λάτσιο κατά τη διάρκεια ντέρμπι της αιώνιας πόλης με την Ρόμα | 27 Νοεμβρίου 2010
Ο αετός της Λάτσιο κατά τη διάρκεια ντέρμπι της αιώνιας πόλης με την Ρόμα | 27 Νοεμβρίου 2010 @2010 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο Ισπανός εκπαιδευτής του αετού της Λάτσιο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για το φασιστικό χαιρετισμό του στο ματς με την Ίντερ, τόνισε σε συνέντευξή του πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί προκλήθηκε τέτοιος ντόρος και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Λάτσιο καταβάλλει προσπάθειες να αποτινάξει τη φήμη της ομάδας που συγκεντρώνει στις τάξεις της ένα μεγάλο ποσοστό οπαδών με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις, όμως μία σειρά από γεγονότων δεν την αφήνουν να το κάνει με πειστικό τρόπο.

Τελευταίο παράδειγμα ο Χουάν Μπερναμπέ, ο Ισπανός εκπαιδευτής του αετού της Λάτσιο (μασκότ της ομάδας), με το όνομα Ολίμπια, με κάμερες να τον καταγράφουν να κάνουν φασιστικούς χαιρετισμούς προς το μέρος των οπαδών στο πλαίσιο του αγώνα με την Ίντερ για την 8η αγωνιστική της Serie A και να φωνάζει "Ντούτσε, Ντούτσε", του Ιταλού δικτάτορα που συμμάχησε με τον Χίτλερ την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχικά ο Μπερναμπέ προσπάθησε να διαβεβαιώσει άπαντες πως πολιτικά ανήκει στην άκρα δεξιά και δεν είναι φασίστας και πως ο χαιρετισμός του ήταν στρατιωτικός και δεν είχε πολιτική χροιά, όμως μετά την απόλυσή του από την Λάτσιο, προκάλεσε ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Messaggero".

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκλήθηκε αυτό το χάος. Η Λάτσιο δεν έχει ουδεμία σχέση και δεν ξέρω πόσο θα απογοητεύσ κάποιους αλλά υποστηρίζω το πολιτικό κόμμα Vox στην Ισπανία, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές φίλοι μου, και είμαι υπερήφανος για αυτό.

Είναι αλήθεια, φώναξα Ντούτσε και δεν το αρνούμαι, επειδή θαυμάζω τον Μουσολίνι. Έκανε σπουδαία πράγματα για την Ιταλία, όπως και ο Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία.

Τους θαυμάζω και τους δύο και είμαι υπερήφανος για αυτό", τόνισε ο Ισπανός εκπαιδευτής, διευκρινίζοντας πως ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί επίσημα από την Λάτσιο και πως έχει μόνο ενημερωθεί ανεπίσημα/

Για να καταλήξει ο Ισπανός στη συνέντευξή του στην Messaggero, λέγοντας τα εξής: "Δεν ήξερα πως αυτός ο τρόπος πανηγυρισμού ήταν απαγορευμένος στη χώρα σας, διαφορετικά δεν θα το είχα κάνει αυτό. Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην Λάτσιο".

Σημειώνεται πως τη διαδικασία για την τιμωρία του Ισπανού εκπαιδευτή από την Λάτσιο την είχε κινήσει η εβραϊκή κοινότητα στην Ιταλία, που είχε διαμαρτυρηθεί επίσημα προς τη διοίκηση των λατσιάλι για τη συμπεριφορά του υπαλλήλου τους.

TAGS ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ