ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο SPORT24: "Θα το πάμε μέχρι τέλους"

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο SPORT24: "Θα το πάμε μέχρι τέλους"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε στο SPORT24 και αναφέρθηκε στη σωστή νοοτροπία που έχει χτίσει πλέον ο Παναθηναϊκός, αλλά και τη δίψα όλου του συλλόγου για να πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν.

Αν υπήρχε μία φάση από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή (2/10) που να έκλεινε μέσα σε λίγα κλικ τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν οι πράσινοι στη μεγάλη ανατροπή, στο εντυπωσιακό "6 στα 6" και στον εξορκισμό της αρνητικής παράδοσης των τελευταίων 5,5 ετών στην έδρα του δικεφάλου του Βορρά, αυτή θα τη βρει κανείς στο πρώτο δίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Εκεί, όπου οι παίκτες του "τριφυλλιού" έδειχναν να έχουν μπει στο γήπεδο ξανά ελαφρώς μουδιασμένοι, μέχρι να αναλάβει... δράση ο κάπτεν τους Δημήτρης Κουρμπέλης.

Βλέποντας τον Ντάντας να περνάει σχετικά εύκολα δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, όρμησε πάνω στον νεαρό Πορτογάλο του ΠΑΟΚ, του άρπαξε την μπάλα με κλάση, εμπειρία και τρομερό ποδοσφαιρικό τσαμπουκά κι όταν αυτή βγήκε έξω σε πλάγιο άουτ, έβαλε τις φωνές σε όλους για να τους τσιτώσει.

Όπως πρέπει να κάνει κάθε πραγματικός αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Αμέσως όλη η ομάδα "ξύπνησε" κι άρχισε να εκτελεί στο χορτάρι το πλάνο που είχε συζητήσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγα λεπτά νωρίτερα στα αποδυτήρια.

Συνέντευξη στον Κώστα Γουλή

Στο 51’ ο κάπτεν του Παναθηναϊκού έκανε ακόμη ένα καταπληκτικό "σκούπισμα" πάνω στον Νάρεϊ, έδωσε την μπάλα στον Ρουμπέν κι εκείνος με μπασκετική laser πάσα 60 μέτρων έβγαλε τον Αϊτόρ φάτσα με το 1-1. Κι ο Καταλανός χτυπώντας στα αργά πόδια του Βιεϊρίνια δεν λάθεψε, αλλάζοντας πλέον όλο το έργο στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μικρές λεπτομέρειες που πάντα κάνουν τη διαφορά σε τέτοιου είδους αγώνες κι απαιτούν ισχυρές προσωπικότητες, σαν αυτή που κατέθεσε για άλλη μία φορά στο γήπεδο ο Κουρμπέλης, σ' ένα απ' τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Γουλή
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Γουλή

Ο αρχηγός των πράσινων μίλησε στο SPORT24 για την πιο μεγάλη "πράσινη" νίκη της σεζόν (μέχρι την επόμενη), η οποία εκτός των άλλων έδωσε απαντήσεις για το αν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός και μακριά απ' την έδρα του.

Επαίνεσε το χαρακτήρα και το μέταλλο που έβγαλε στο γήπεδο όλη η ομάδα, στάθηκε στον τρόπο και τη νοοτροπία που έμαθε να δουλεύει και να βγάζει το "τριφύλλι" από το β’ μισό της περσινής σεζόν και υπογράμμισε αυτό που νιώθουν όλοι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό: Πως θα το πάνε μέχρι τέλους, έχοντας τεράστια "δίψα" για να πρωταγωνιστήσουν και να διεκδικήσουν το πιο ψηλό σκαλί της βαθμολογίας.

-Είσαι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος της τελευταίας νίκης που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, τον Μάιο του 2017. Τη σβήσατε κι αυτή την αρνητική παράδοση, μετά από 5,5 χρόνια και 10 αγώνες χωρίς νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ.

"Ναι και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι... Πολύ χαρούμενοι! Όλα τα παιδιά, το τεχνικό επιτελείο, όλοι όσοι ανήκουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα χαρήκαμε που πετύχαμε μία τόσο μεγάλη νίκη. Όλη η ομάδα έδειξε μεγάλη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Δεν το βάλαμε κάτω, ασχέτως αν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας ήταν ελαφρώς καλύτεροι σε κάποια σημεία μπορώ να πω, αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκαμε με εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Με αυτή που έχουμε και μας είχε κρατήσει και τις πρώτες 5 αγωνιστικές στην πρώτη θέση. Ανατρέψαμε το σκορ και δείξαμε ότι είμαστε μία πραγματικά δυνατή και καλή ομάδα.

Η συνέχεια σαφώς και θα είναι εξίσου δύσκολη, ακόμα δεν έχουμε κάνει... τίποτα και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο δρόμο που πορευτήκαμε ως τώρα".

Να κρατήσουμε τον χαρακτήρα

-Το πόσο "μεγαλώνει" ξανά ο Παναθηναϊκός ως ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται πλέον κι απ' τον χαρακτήρα και το μέταλλο που βγάζετε ως ομάδα ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ βρεθήκατε πίσω στο σκορ, αλλά δεν... ήπιατε θάλασσα. Αντιδράσατε και το γυρίσατε.

"Από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έχουμε δείξει ένα πολύ καλό και σταθερό πρόσωπο σε όλα τα ματς. Έχουμε πάρει πολλές, μεγάλες νίκες κι εντός κι εκτός έδρας και στα ντέρμπι είμαστε εκεί.

Συνεχίζουμε και φέτος από εκεί που μείναμε την περασμένη χρονιά και θέλουμε να το διατηρήσουμε όλο αυτό. Να κρατήσουμε το χαρακτήρα που δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια και βεβαίως και στα μεγάλα ματς".

Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να βγούμε και να το γυρίσουμε

-Χρειάστηκε πάντως να τους τσιτώσεις λίγο κι εσύ σαν αρχηγός στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

"Γενικά όλη η ομάδα μπήκε με άλλη νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι μόνο εγώ, όλα τα παιδιά. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να πάμε για να ανατρέψουμε το σε βάρος μας σκορ και το κάναμε.

Βρήκαμε το γκολ της ισοφάρισης που ψάχναμε πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος και μετά είχαμε την υπομονή για να πετύχουμε και το δεύτερο γκολ και να κρατήσουμε το προβάδισμά μας ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ως ένα βαθμό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Είναι εξίσου καλή ομάδα και το έχει δείξει αρκετές φορές και πέρσι και φέτος πως αντιδράει σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος.

Όμως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, για να κρατήσουμε το προβάδισμα και να πάρουμε τη νίκη στο φινάλε".

Βάζουμε την ομάδα και το σύνολο πάνω απ' το εγώ μας

-Είναι πάντως εξαιρετική κι η δουλειά που κάνατε και οι τρεις στη μεσαία γραμμή. Έχετε "δέσει" πάρα πολύ καλά με τον Ρουμπέν και τον Τσέριν και μαζί με τον Αϊτόρ είστε οι σταθερές του Παναθηναϊκού σ' αυτή την εξαιρετική εκκίνηση στη σεζόν.

"Ναι, είναι αλήθεια πως έχουμε πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής με τον Ρουμπέν και τον Άνταμ. Είναι και οι δυο τους πολλοί καλοί παίκτες και τρομερά παιδιά.

Μπορώ να πω ότι είμαστε και οι τρεις μας ‘παίκτες ομάδας, δηλαδή θα δώσουμε τα πάντα και δεν θα βάλουμε ποτέ το ‘εγώ’ μας πάνω απ’ την ομάδα και το σύνολο. Κι αυτό δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μπορούμε για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο. Προέχει το καλό της ομάδας κι όχι το ατομικό καλό. Αυτό δείχνουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Είμαστε γεμάτοι από κίνητρα

-Σας αυξάνει την ευθύνη και την πίεση αυτή το "6 στα 6";

"Όχι, δεν μπορώ να πω ότι μας αγχώνει όλο αυτό. Εννοείται ότι θα το πάμε μέχρι τέλους. Αυτό έχουμε δείξει σαν ομάδα από πέρσι, απ’ το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Συνεχίζουμε και φέτος από εκεί που σταματήσαμε.

Προσωπικά θα πω ότι είμαστε γεμάτοι καλή ψυχολογία, κίνητρα κι έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και οι παίκτες, είμαστε "διψασμένοι" για να πρωταγωνιστήσουμε κι αυτό θέλουμε να το δείξουμε ως το τέλος".

Δείτε την Game Night για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ