ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο διαιτητής Μπάιρον Μορένο του Ιταλία - Νότια Κορέα του 2002 δέχθηκε επίθεση για νέα σφυρίγματά του

Ο Άντζελο ντι Λίβιο της Ιταλίας διαμαρτύρεται στον διαιτητή Μπάιρον Μορένο του αγώνα με τη Νότια Κορέα για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, Νταετζέον | Δευτέρα 18 Ιουνίου 2002
Ο Άντζελο ντι Λίβιο της Ιταλίας διαμαρτύρεται στον διαιτητή Μπάιρον Μορένο του αγώνα με τη Νότια Κορέα για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, Νταετζέον | Δευτέρα 18 Ιουνίου 2002 © 2023/AMY SANCETTA/AP IMAGES

Ο διαιτητής του περίφημου Ιταλία - Νότια Κορέα στο Μουντιάλ 2002, Μπάιρον Μορένο, δέχθηκε επίθεση για τα σφυρίγματά του σε ερασιτεχνικό αγώνα στο Εκουαδόρ.

Το όνομα του διαιτητή Μπάιρον Μορένο γράφτηκε στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τα πιο μελανά χρώματα, ύστερα από τις αποφάσεις του στον αγώνα της Ιταλίας με τη Νότια Κορέα για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2002, που οδήγησε στην πρόκριση των συνδιοργανωτών και στον άδικο αποκλεισμό της "σκουάντρα ατσούρα".

Ο διαιτητής από το Εκουαδόρ σταμάτησε από τη διαιτησία επαγγελματικά το 2003 (κι ύστερα από αλλεπάλληλες τιμωρίες), όμως τα σφυρίγματά του εξακολούθησαν να προκαλούν ένταση προς το πρόσωπό του.

Ο 53χρονος διηύθυνε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στο Γκουαγιακίλ όπου και διαμένει, όμως έπειτα από το τέλος του παιχνιδιού, ένας παίκτης τον έσπρωξε από πίσω και τον έριξε στο έδαφος.

Οι υπόλοιποι παίκτες επενέβησαν και απέτρεψαν τα χειρότερα για τον Μορένο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει συλληφθεί στη Νέα Υόρκη για κατοχή έξι κιλών ηρωΐνης, έχει ανοίξει ακαδημία για νεαρούς διαιτητές κι έχει παρουσία στην τηλεόραση του Εκουαδόρ για αμφισβητούμενες φάσεις του εγχωρίου πρωταθλήματος.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ