ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο δεξιός μπακ πλέον Χατζηδιάκος είναι ο κορυφαίος Ελληνας σε ασίστ

Ο δεξιός μπακ πλέον Χατζηδιάκος είναι ο κορυφαίος Ελληνας σε ασίστ

Με την χτεσινή κόντρα στην Ουτρέχτη ο Παντελής Χατζηδιάκος έφτασε τις 3 ασίστ στην Eredivise (και 5 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις), όντας ο κορυφαίος «σερβιτόρος» της ΑΖ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ο κορυφαίος μεταξύ των Ελληνων ποδοσφαιριστών σε επίπεδο παιχνιδιών πρωταθλήματος.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παντελής Χατζηδιάκος έφτασε πιο κοντά από ποτέ να φύγει από το Αλκμααρ. Εντεκα χρόνια εκεί, έκανε όλη την πορεία από τις ακαδημίες της ΑΖ ως την πρώτη ομάδα, αποτελώντας εδώ και μια πενταετία πλέον βασικό της στέλεχος.

Πάντα ως κεντρικός αμυντικός. Ψέματα. Πολύ κοντά στο… πάντα. Πρώτη φορά δοκιμάστηκε ως δεξιός μπακ πρόπερσι. Ακριβώς έτσι ήταν, δοκιμή. One off. Μια κι έξω. Σ’ ένα παιχνίδι. Μόλις. Στην περυσινή σεζόν, το δείγμα μεγάλωσε, αλλά και πάλι «γράφοντας» τέσσερα παιχνίδια στο δεξιό άκρο στα 42 που πήρε συνολικά, η τάση στα όρια του… στατιστικού λάθους κυμαίνεται.

Ετσι λοιπόν, ως κεντρικός αμυντικός συστήθηκε και έφτασε να είναι πολύφερνος. Και επειδή ακριβώς η τελευταία έμπνευση του προπονητή του, του Πασκάλ Γιάνσεν, ήταν – εφόσον παρέμενε στο Αλκμααρ - να μονιμοποιηθεί εκεί, είδε πιο ζεστά από ποτέ το καλοκαίρι που μας πέρασε την πιθανότητα να φύγει και να εξαργυρώσει, στα σίγουρα, τα όσα είχε χτίσει στην καριέρα του ως στόπερ.

Δεν έγινε. Και αισίως πλέον δηλώνεται ως ο δεξιός μπακ της ΑΖ (τα μόνα παιχνίδια που αγωνίστηκε στόπερ ήταν τα τελευταία της Εθνικής στο Nations League). Δεκαεπτά συμμετοχές έχει κάνεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, σε όλες εκεί, στα δεξιά έπαιξε. Θέση και ρόλο που όμως ο 25χρονος διεθνής Ελληνας δεν καλύπτει διεκπεραιωτικά, μα απολύτως αποτελεσματικά και λειτουργικά.

Την Κυριακή (9/10), στην εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στην Ουτρέχτη, που έφερε την ομάδα του στη κορυφή της Eredivise ύστερα από εννιά αγωνιστικές (σε όλες έχει ξεκινήσει βασικός) έδωσε μια ακόμη ασίστ στο δεύτερο γκολ της νίκης της ΑΖ, φτάνοντας έτσι τις 3 στο πρωτάθλημα (όσες δηλαδή είχε δώσει συνολικά σε όλη του την επαγγελματική καριέρα τα προηγούμενα χρόνια), όντας με αυτή την επίδοση ο κορυφαίος assistman των «Kaaskoppen» στο πρωτάθλημα.

Και όχι μόνο αυτό, μιας και σε επίπεδο παιχνιδιών πρωταθλήματος είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής σε ασίστ τη δεδομένη στιγμή, ακολουθούμενος από τους Μπακασέτα, Τσιμίκα, οι οποίοι σε τουρκικό πρωτάθλημα και Premier League έχουν δώσει από 2.

«Μπάκα» και «Τσίμι» ακολουθούν τον Χατζηδιάκο και στο συνολικό απολογισμό τους σε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, μιας και ο μπακ της ΑΖ έχει μοιράσει ως τώρα 5, ενώ ο playmaker της Τραμπζονσπόρ 4 και ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ 3. Στην κορυφή βρίσκεται ο συμπαίκτης του Χατζηδιάκου στην ΑΖ, ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος πέραν των γκολ του και παρότι τραυματίας εδώ και πάνω από έναν μήνα έχει ήδη δώσει 6 ασίστ, πάντα σε όλες τις διοργανώσεις.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ