ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο CEO της Ρόμα, Τιάγκο Πίντο στο SPORT 24: "Δεν ενδιαφερόμαστε για Σα και Σεμέδο"

Ο CEO της Ρόμα, Τιάγκο Πίντο στο SPORT 24: "Δεν ενδιαφερόμαστε για Σα και Σεμέδο"

Ο Πορτογάλος CEO της Ρόμα, Τιάγκο Πίντο μιλώντας στο SPORT 24 αρνείται κατηγορηματικά τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών που θέλει τους "τζιαλορόσι" να έχουν σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική του λίστα το δίδυμο Σα και Σεμέδο.

Ο Τιάγκο Πίντο είναι από την Πρωτοχρονιά ο CEO της Ρόμα. Τοποτηρητής, αντ’ αυτού του Νταν Φρίντκιν του Αμερικανού ιδιοκτήτη των "τζιαλορόσι", ο οποίος του παρέδωσε τα κλειδιά προκειμένου να συμβάλλει είτε στην αγωνιστική τους... ευθυγράμμιση είτε να τους φέρει σε μια κατάσταση τέτοια που μια ενδεχόμενη πώληση τους θα αποδειχτεί επικερδής.

Είχε θητεύσει, από το 2012, σε σχεδόν όλες τις διοικητικές βαθμίδες της Μπενφίκα, όντας από το 2017 Γενικός Διευθυντής των Λουζιτανών. Club στο όποιο όπως σωστά μεταφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα ανέπτυξε εκ των πραγμάτων επαγγελματικές σχέσεις με τους Ζόρζε Μέντες και Ουλίσες Σάντος, ατζέντηδες με εξαιρετικές προσβάσεις στους "αετούς" και αρκετά deals εκατομμυρίων όλα αυτά τα χρόνια που ο Πίντο βρίσκονταν στο διοικητήριο τους.

Από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, κίνηση του Πορτογάλου αξιωματούχου στην Αιώνια Πόλη ήταν η συμφωνία και η πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο, έναντι 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Ο "εκλεκτός" που παρότι εν μέρει πλέον επαγγελματικά δραστηριοποιείται... αυτόνομα, εξακολουθεί να στηρίζεται και να ενισχύεται – όπου και όπως το χρειαστεί – από τον πρώτο του ατζέντη, τον Ζόρζε Μέντες.

Εύλογοι και αναμενόμενοι συνεπώς οι μιντιακοί συσχετισμοί που ενέπλεξαν πελάτες του Μέντες και του Σάντος, τον Ζοσέ Σα και τον Ρούμπεν Σεμέδο αντίστοιχα, στο μεταγραφικό στόχαστρο των Πίντο – Μουρίνιο, εξυφαίνοντας αντίστοιχα μεταγραφικά σενάρια που έφερναν τους Ρωμαίους μέσω των πορτογαλικών διαύλων και σχέσεων που πλέον τους διέπουν να ενδιαφέρονται για τον τερματοφύλακα και τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού,

Το πλέον άμεσο ως προς τη διαλεύκανση της κατάστασης η αναζήτηση του ίδιου του Τιάγκο Πίντο. Ομολογουμένως δεν ξαφνιάστηκε στο άκουσμα της ερώτησης, ωστόσο η απάντηση, ήταν κοφτή, σαφής, χωρίς να επιτρέπει περιθώρια ιδιαίτερης συνέχειας.

"Όχι, τα σενάρια που μου αναφέρεται από τα ελληνικά και ιταλικά media δεν είναι αληθινά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", το αρχικό του απαντητικό σχόλιο στο SPORT 24.

Στο ελάχιστο περιθώριο που άφησε – επ’ ουδενί όμως με αγενή τρόπο…- για συνέχεια της επικοινωνίας η ερώτηση έγινε σαφέστερη, για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε παρερμηνείες:

Δηλαδή, η Ρόμα δεν ενδιαφέρεται για τους Σα και Σεμέδο; "Ακριβώς. Από μεριάς μας δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον".

Περαιτέρω συζήτηση, μεγαλύτερο "άνοιγμα" δεν επέτρεψε ο Τιάγκο Πίντο. Ετσι κι αλλιώς, το αφεντικό της Ρόμα ήταν ήδη ξεκάθαρος και η αλήθεια είναι πως ακόμη και σε εύλογες σκέψεις περί τακτικής στις δηλώσεις του – πρακτικής απόλυτα συνηθισμένης, σχεδόν δεύτερης φύσης σε μεταγραφικές υποθέσεις και στο παζάρι – ο κατηγορηματικός του τόνος, τις απέτρεψε. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου τουλάχιστον (κάτι που ομολογουμένως δεν άφησε ο ίδιος ούτε ως αίσθηση)...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ