FOOTBALL ANALYSIS

Ο Άρης δεν έπρεπε να σταματήσει να παίζει στην Τούμπα

Ο απογοητευμένος Μπρούνο Γκάμα στο ΠΑΟΚ - Άρης
Ο απογοητευμένος Μπρούνο Γκάμα στο ΠΑΟΚ - Άρης EUROKINISSI

Ο Άρης κρατούσε μία σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, τη χαράμισε στα τελευταία λεπτά γιατί απλά σταμάτησε να παίζει και περίμενε να περάσει ο χρόνος. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το λάθος των "κιτρίνων" μετά το 0-2.

Ο Άρης αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, καθώς, παρότι προηγήθηκε 2-0 μέσα στην Τούμπα, κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα το 2-2 να του αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, αφού ναι μεν διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, αλλά έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τους διώκτες του

Κι η πραγματικότητα είναι πως βάσει εικόνας η ομάδα του Άκη Μάντζιου όχι μόνο μπορούσε, αλλά κι άξιζε να φύγει με τη νίκη. Ωστόσο, μετά το 0-2 οι "κίτρινοι" έδειξαν να βιάζονται να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, με συνέπεια να σταματήσουν να παίζουν ουσιαστικά. Η προσπάθεια να "ροκανιστεί" ο χρόνος έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αναπτερώσει τις ελπίδες του, να μειώσει στο σκορ και εν τέλει να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ 57% ΜΕΤΑ ΤΟ 0-2

Όπως φαίνεται κι από το παρακάτω γράφημα της Opta, ο Άρης, από το 69ο λεπτό, όταν και σημείωσε το γκολ ο Δημήτρης Μάνος, μέχρι τη λήξη του αγώνα, είχε μόλις 25(!) επιτυχημένες πάσες στις 45, το οποίο μεταφράζεται σε ευστοχία 57%. Δηλαδή, σχεδόν μία στις δύο πάσες κατέληγε σε αντίπαλο ή έδινε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ανακτήσει την κατοχή και να πιέσει για την... ολική επαναφορά.

Με πράσινο είναι οι επιτυχημένες και με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες των παικτών του Άρη. Επιλέγοντας το "πρώτο ημίχρονο" και το "δεύτερο ημίχρονο" μπορείτε να δείτε τις πάσες σε πρώτο και δεύτερο μέρος.

Ο Άρης, μέχρι εκείνο το σημείο, είχε 206 επιτυχημένες πάσες σε σύνολο 281 (ευστοχία 73%), ενώ το τελικό σφύριγμα τον βρήκε με 231/326 επιτυχημένες και 70% ευστοχία, απόρροια ενός κάκιστου τελευταίου 25λεπτου που τον "πλήγωσε" βαθύτατα και του κόστισε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Η βιασύνη, η έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά κι η έξοδος των Γκάμα και Μπερτόγλιο που είχαν καθοριστική παρουσία στον τομέα της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εκτέλεσης, στοίχισαν στους "κιτρίνους" και αποτέλεσαν ένα καλό μάθημα ενόψει των playoffs.

Το θετικό για τον Άκη Μάντζιο είναι πως οι παίκτες έδειχναν να αφήνουν πίσω τον οδυνηρό αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Κυπέλλου και επιβεβαιώνουν πως, παρά το γεγονός ότι απώλεσαν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, έχουν την καλύτερη διαχείριση στα παιχνίδια με τους υπόλοιπους "μεγάλους" του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ειδικά με την εικόνα που παρουσιάζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ