ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Ο απολογισμός του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Referee Nestor Pitana from Argentina points to the penalty box during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Referee Nestor Pitana from Argentina points to the penalty box during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η FIFA δημοσίευσε τα νούμερα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αφορούν την χρήση του VAR. Πόσα περιστατικά στο σύνολο πέρασαν από το μικροσκόπιο της τεχνολογίας, πόσες φορές πήγαν στο review οι διαιτητές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε η χρήση της τεχνολογίας του VAR. Σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας, υπήρχε το "τρίτο μάτι" να παρακολουθεί εντοπίζοντας όσα ξέφυγαν από το μάτι των διαιτητών.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η FIFA δημοσίευσε τα νούμερα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αφορούν την χρήση του VAR. Στα 64 παιχνίδια του τουρνουά, συνολικά 455 περιστατικά πέρασαν από το μικροσκόπιο της τεχνολογίας.

Δηλαδή 7.1 φάσεις ανά παιχνίδι ελέγχθηκαν από τους διαιτητές που χειρίζονται το VAR, ενώ οι ρέφερι του αγώνα πήγαν στο review 20 φορές, μελετώντας περιπτώσεις που τους ξέφυγαν στην κανονική ροή των αναμετρήσεων.

Προφανώς και η τεχνολογία είχε τον δικό της ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην διοργάνωση.

AP Photo/Petr David Josek

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ