ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ

Ο αποχαιρετισμός του Πελέ στον θρυλικό Γκερντ Μίλερ

Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο αναμέτρησης με την Σκωτία τον Μάρτιο του 1974
Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο αναμέτρησης με την Σκωτία τον Μάρτιο του 1974 AP IMAGES

Ο θάνατος του Γκερντ Μίλερ άφησε ένα τεράστιο κενό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο Πελέ θέλησε να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο για έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που ανέδειξε ο βασιλιάς των σπορ.

Το νήμα της ζωής κόπηκε για τον Γκερντ Μίλερ στα 75 του χρόνια, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδινε για πολύ καιρό με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και ο κόσμος του ποδοσφαίρου έσπευσε να εκφράσει την τεράστια θλίψη του για το γεγονός μέσω αναρτήσεων στα social media.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Πελέ, με το μαύρο διαμάντι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να χρησιμοποιεί τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram για να περιγράψει το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του θρυλικού Γερμανού φορ.

"Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όσους αγαπούν το άθλημα. Όταν ένα αστέρι τόσο λαμπερό όσο ο Γκερντ, μας αφήνει, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς την καρδιά σου να ραγίζει.

Είναι ένα αδιαμφισβήτητο είδωλο για όποιον αγαπά το ποδόσφαιρο. Ο Μίλερ ήταν ο ηγέτης που πήγε το γερμανικό ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο. Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχω δει να παίζουν και σπουδαίο ανθρώπινο ον.

Το όνομά του θα μνημονεύεται για πάντα. Μεταδίδω όλη μου την στοργή εδώ και ελπίζω ότι ο Θεός θα παρηγορήσει τις καρδιές της οικογένειας και των φίλων του", αναφέρει η ανάρτηση του Πελέ, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Μίλερ.

Μάλιστα, πριν τον χτυπήσει η νόσος Αλτσχάιμερ, ο Γερμανός είχε μιλήσει για το θαυμασμό του για τον Πελέ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Ο Πελέ είχε πει μία ημέρα πως το να σκοράρει είναι σαν να έχεις οργασμό. Πολλοί πίστεψαν πως είχε άδικο ή ότι είχε υπερβάλλει. Ακόμα και εγώ πίστεψα ότι είχε άδικο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση: το να στέλνεις τη μπάλα στα δίχτυα δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, είναι καλύτερο από όλα".

TAGS ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΕΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ