ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αντονί Μουνιέ στο SPORT24: "Απόλαυσα τις δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό, ήταν πρόβλημα η συχνή αλλαγή προπονητών"

Ο Άντονι Μουνιέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Άντονι Μουνιέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντονί Μουνιέ μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 αμέσως μετά τη νίκη της Καλλιθέας επί του Αιγάλεω στη Νέα Σμύρνη για τους στόχους του με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, το νέο πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, την πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα, με την οποία απόλαυσε τα όσα έζησε στις δύο σεζόν του στο τριφύλλι.

Ο Αντονί Μουνιέ είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα αστέρια της φετινής Super League 2, αγωνιζόμενος αυτή τη στιγμή στην Καλλιθέα, τον τέταρτο εν Ελλάδι σταθμό της καριέρας του μετά τον Παναθηναϊκό, τον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο 34χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι στις βασικές επιλογές του Λεωνίδα Βόκολου έχοντας σημειώσει ένα γκολ τη φετινή σεζόν κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ η Καλλιθέα μέχρι στιγμής έχει πάρει το απόλυτο στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ούσα σε ισοβαθμία με την Κηφισιά και έχοντας μόλις έναν βαθμό λιγότερο από την ΑΕΚ Β'.

Το SPORT24 βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη το ντέρμπι με το Αιγάλεω, στο οποίο η Καλλιθέα επικράτησε με 1-0 και μίλησε με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό για το ντέρμπι, τους στόχους με την Καλλιθέα, το κίνητρο για να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Για τη νίκη στο ντέρμπι με το Αιγάλεω, τόνισε ότι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, ενώ άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν στο δεύτερο μέρος. "Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Ο προπονητής μας είπε ακριβώς τι να κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα, αλλά και όταν την έχει ο αντίπαλος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί.

Δυστυχώς πήγαμε στα αποδυτήρια μόνο με το 1-0, καθώς μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο δύσκολο, μας πίεσαν, αλλά αμυνθήκαμε όλοι πολύ καλά, δείξαμε προσωπικότητα και πήραμε τους τρεις βαθμούς".

Έχοντας πλούσια καριέρα σε Γαλλία και Ιταλία ακόμα και στη χώρα μας με τον Παναθηναϊκό και δύο ομάδες στη Super League Interwetten (Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης), ο Μουνιέ έχει κίνητρο να παίζει ποδόσφαιρο, ακόμα και στην τέταρτη κατηγορία, επειδή αγαπάει το άθλημα. "Είναι απλό, αγαπάω το ποδόσφαιρο", είπε χαμογελαστός. "Βρήκα εδώ καλούς ανθρώπους, μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εδώ και ο προπονητής είναι πολύ καλοί και με ήθελαν πολύ.

Ήταν εύκολο για μένα να έρθω. Δεν έχω εγωισμό. Για μένα είναι το ίδιο είτε παίζω στο Champions League είτε στην τέταρτη κατηγορία. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα με αυτό".

Ο Άντονι Μουνιέ στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με το Αιγάλεω
Ο Άντονι Μουνιέ στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με το Αιγάλεω EUROKINISSI SPORTS


Από τη στιγμή που έχει κίνητρο να παίζει στη Super League 2, έχει θέσει στόχους τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνους της ομάδας του. "Είμαστε μια νέα ομάδα. Δουλεύουμε πολύ καλά, όλοι μαζί κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια για να κάνουμε κάτι καλό. Δεν κοιτάμε πολύ μπροστά, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι και μετά θα δούμε. Τώρα έχουμε εννιά βαθμούς είναι σημαντικό για εμάς,γιατί είμαστε μια νέα ομάδα.

Κρατάμε χαμηλά τον πήχη. Πρέπει να διατηρήσουμε τη νοοτροπία που έχουμε μέχρι τώρα και με τη σκληρή δουλειά να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είμαστε ένα καλό σύνολο με έναν καλό προπονητή, το οποίο υποστηρίζεται από καλό προσωπικό. Έχουμε μια πολύ καλή διάθεση και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Ως προς τους προσωπικούς μου στόχους, απλά θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει αυτό που θέλει και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει".

"Απόλαυσα τις δύο σεζόν που ήμουν στον Παναθηναϊκό, δύσκολο να βρει ισορροπία με τις πολλές αλλαγές στους προπονητές"

Δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε το τριφύλλι τον εισήγαγε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να έχει θετικές αναμνήσεις, αν και αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα των πρασίνων ήταν η συχνή αλλαγή προπονητών και η αλλαγή φιλοσοφίας και παικτών που εκείνες έφερναν. "Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι ότι αλλάζουν πολλούς προπονητές, κάθε χρονιά είναι δύσκολη γιατί αλλάζουν πολλοί προπονητές, αλλά και παίκτες.

Οι προπονητές φέρνουν νέους παίκτες, επομένως είναι δύσκολο να βρουν ισορροπία και να χτίσουν έναν κορμό, λόγω των πολλών αλλαγών. Φυσικά τούς εύχομαι τα καλύτερα, ελπίζω η ομάδα να πάει καλά και να πετύχει τους στόχους της φέτος, μπορεί να είναι καλή αυτή η σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, απόλαυσα τα 2.5 χρόνια που πέρασα εκεί, πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όσο μπορώ βλέπω τα παιχνίδια του".

Παράλληλα τον ρωτήσαμε και για τις Β' ομάδες, οι οποίες για πρώτη φορά συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα και μόνο θετικά λόγα είχε να πει. "Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν έκπληκτος που δεν υπήρχαν αυτές οι ομάδες και γενικά καμία άλλη ομάδα μετά το επίπεδο Κ19. Όταν είσαι νέος παίκτης στην ηλικία των 20-21 ετών και δεν μπορείς να παίξεις στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά ούτε στην Κ19, χρειάζεται να παίξεις κάπου.

Επομένως αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γι' αυτά τα παιδιά να μπορούν παίξουν και μάλιστα σε ψηλότερο επίπεδο από αυτό των ακαδημιών αλλά στο πιο σκληρό ποδόσφαιρο. Πιστεύω είναι σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά να παίρνουν αυτά τα παιχνίδια, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ