ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο SPORT24: "Εκπληκτικός γκολκίπερ ο Λοντίγκιν, ο συναγωνισμός θα μας κάνει καλύτερους"

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τη νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τη νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 κατά την παρουσίαση της νέας εμφάνισης του Παναθηναϊκού και της χορηγίας της Stoiximan και αναφέρθηκε στους στόχους ενόψει της νέας σεζόν με την παρουσία των πράσινων στο Conference League να είναι το νούμερο ένα ζητούμενο ενώ τόνισε πως ο συναγωνισμός με τον Λοντίγκιν θα βοηθήσει τον ίδιο αλλά και την ομάδα.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό πέρυσι το καλοκαίρι για να φέρει συναγωνισμό κάτω από τα γκολπόστ στον Σωκράτη Διούδη. Ο Ιταλός κίπερ όμως έγινε βασικός, έκανε μια εξαιρετική χρονιά και βοήθησε το τριφύλλι να πετύχει τους δύο μεγάλους του στόχους. Την επιστροφή στην Ευρώπη και την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Ο Ιταλός τη φετινή σεζόν θα έχει να συναγωνιστεί ένα ακόμη νέο τερματοφύλακα, τον Γιούρι Λοντίγκιν, έναν γκολκίπερ τον οποίο ο Ιταλός μιλώντας στο SPORT24 στο περιθώριο της παρουσίασης της χορηγίας της Stoiximan και της νέας φανέλας τον χαρακτήρισε εκπληκτικό και έσπευσε να σημειώσει πως μέσα από τον καλό συναγωνισμό που θα υπάρξει κερδισμένοι θα βγουν όλοι οι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού αλλά και ο ίδιος ο σύλλογος.

Ο 31χρονος πορτιέρε έκανε επίσης έναν απολογισμό της πρώτης του χρονιάς στο τριφύλλι, μίλησε για τους στόχους για τη σεζόν 2022-23 ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που έχει ήδη για να θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να είναι ξεκάθαρος: "Εμένα μου αρέσει η μαύρη".

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τον απολογισμό της περσινής σεζόν και το πως ο ίδιος βίωσε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό αλλά και το πρόσημο που έβαλε ο ίδιος έχοντας πλέον το χρόνο ελεύθερο να σκεφτεί πως κύλησε:

"Θεωρώ ότι ήταν θετική η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό τη χρονιά που πέρασε, σίγουρα την κρίνω ως θετική. Έπαιξα σε πολλά ματς, η ομάδα πήρε ένα τρόπαιο, προκριθήκαμε στο Europa Conference League, οπότε πετύχαμε δύο βασικούς στόχους που είχαμε θέσει".

Και συνέχισε: "Όταν αλλάζεις χωρά, ομάδα είναι πάντα δύσκολο να προσαρμοστείς στην αρχή. Ακόμα και στην ίδια χώρα όταν αλλάζεις ομάδα είναι δύσκολα τα πράγματα πόσο μάλλον όταν αλλάζεις και χώρα. Έδωσα ότι είχα και δεν είχα αλλά θέλω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο την επόμενη χρόνια".

Πρώτος στόχος η παρουσία στους ομίλους του Conference League

Όσο για τους προσωπικούς στόχους που έθεσε στη διάρκεια των διακοπών του ενόψει της νέας σεζόν ο Μπρινιόλι ήταν ξεκάθαρος: "Να βελτιωθώ και άλλο, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα για να πάρουμε και άλλα τρόπαια".

Φέτος φυσικά η πρώτη πρόκληση του Παναθηναϊκού είναι η είσοδος στους ομίλους του Conference League και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι στο τριφύλλι με τον Μπρινιόλι να σημειώνει: "Η παρουσία στους ομίλους του Europa Conference League, αυτός είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν που έχουμε φέτος. Θα πρέπει να δούμε μέρα με τη μέρα τι θα γίνει και όταν φτάσουμε σε εκείνα τα ματς να είμαστε πανέτοιμοι".

Η βελτίωση μας θα φέρει και τη βελτίωση της ομάδας

Ο Ιταλός γκολκίπερ πέρυσι "μοιράστηκε" ουσιαστικά τη θέση με τον Σωκράτη Διούδη. Φέτος ο Παναθηναϊκός προχώρησε ήδη στην απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν, ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η πρώτη του μεταγραφή για τη σεζόν 2022-23 και φυσικά θα φέρει επιπλέον συναγωνισμό κάτω από τα γκολπόστ. Μείνει ή δεν μείνει και ο Σωκράτης Διούδης.

Ποια είναι η άποψη του Μπρινιόλι όμως για τον Λοντίγκιν και πόσο καλύτερο μπορεί να κάνει ο συναγωνισμός τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα: "Δεν θα αλλάξει κάτι θεωρώ η έλευση του Λοντίγκιν, είναι όπως με τον Διούδη. Ο Λοντίγκιν είναι ένας εκπληκτικός γκολκίπερ. Αν υπάρχει συναγωνισμός στη θέση μας θα είναι καλύτερο. Είναι ο τρόπος να βελτιωθείς. Σε κάθε θέση όσο περισσότερο συναγωνισμό έχεις τόσο καλύτερος γίνεσαι".

Και πρόσθεσε: "Το σημαντικό είναι να βελτιώνεις τον εαυτό σου αλλά και να βελτιώνεσαι και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για την ομάδα ώστε να γίνεται και αυτή καλύτερη".

Ο 31χρονος τερματοφύλακας ήταν ένα από τα "μοντέλα" της παρουσίασης της Δευτέρας, φόρεσε τη νέα εμφάνιση και η άποψη του ήταν ξεκάθαρη: "Οι νέες εμφανίσεις είναι πανέμορφες. Για εμάς τους γκολκίπερ υπάρχει και ένα νέο χρώμα, το κίτρινο, το οποίο είναι ωραίο. Βέβαια εμένα η αγαπημένη μου είναι πάντα η μαύρη αλλά μου αρέσει και η πράσινη με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών".

Ο Γιούρι Λοντίγκιν κατά την παρουσίαση της νέας εμφάνισης του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022
Ο Γιούρι Λοντίγκιν κατά την παρουσίαση της νέας εμφάνισης του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022 EUROKINISSI SPORTS


Και πρόσθεσε: "Η μαύρη όμως είναι παραδοσιακή για έναν γκολκίπερ. Από την αρχή της ιστορίας του ποδοσφαίρου αρκετοί γκολκίπερ φορούσαν μαύρη εμφάνιση".

Όταν του θυμίσαμε πως αυτή ήταν και η φανέλα που φορούσε ο Λεβ Γιασίν ο Μπρινιόλι αποκρίθηκε: "Ναι, ναι τη φορούσε και ο Γιασίν. Αυτή είναι η αγαπημένη μου".

Ο Μπρινιόλι στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό πήρε τον πρώτο του τίτλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά η χώρα μας έχει και άλλους λόγους ώστε να μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό του ίδιου και της συντρόφου του. Ο Ιταλός κίπερ έκανε πρόταση γάμου στη χώρα μας στη μέλλουσα σύζυγο του με τον ίδιο να σημειώνει πως για έναν παίκτη είναι εξίσου καλό εκτός από το γήπεδο να περνάει καλά σε μια χώρα και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με τον 31χρονο γκολκίπερ να τονίζει: "Τον περασμένο Ιανουάριο έκανα πρόταση στη γυναίκα μου ώστε να παντρευτούμε το επόμενο καλοκαίρι. Ήταν κάτι πανέμορφο. Είναι σημαντικό για εμάς εκτός από το γήπεδο που είναι το πρώτο πράγμα να περνάμε καλά και εκτός γηπέδου και όλα στην Ελλάδα είναι υπέροχα".

Θα μπορούσε άραγε η Ελλάδα να γίνει η δεύτερη πατρίδα για τον ίδιο τη σύντροφο του και στο μέλλον για τα παιδιά τους; Όπως αποκρίθηκε και ο Ιταλός: "Ναι γιατί όχι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ