MUNDIAL ANALYSIS

Ντούμφρις - Μπλιντ, οι δύο φουλ μπακ της Ολλανδίας διέλυσαν την άμυνα των ΗΠΑ

Ο Ντένζελ Ντούμφρις
Ο Ντένζελ Ντούμφρις © 2022 EBRAHIM NOROOZI/AP IMAGES

Η Ολλανδία επικράτησε 3-1 των ΗΠΑ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, με τους Ντένζελ Ντούμφρις και Ντέιλι Μπλιντ να διαλύουν τους αντιπάλους τους, λειτουργώντας εξαιρετικά ως φουλ μπακ.

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 των ΗΠΑ για τη φάση των 16. Ο Κόντι Χάκπο άφησε την... μπαγκέτα του, ύστερα από το τρία εξαιρετικά παιχνίδια στους ομίλους, με τους Ντένζελ Ντούμφρις και Ντέιλι Μπλιντ να αναλαμβάνουν δράση.

Ντούμφρις, ένας σύγχρονος box-to-box wing back

Ο δεξιός μπακ της Ίντερ είχε μία τρομερή παρουσία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, λειτουργώντας ως ένας σύγχρονος box-to-box wing back. Δεν είναι μόνο οι δύο ασίστ και το γκολ, αλλά και η γενικότερη παρουσία του που τον καθιστούν, αν όχι τον MVP, έναν από τους κορυφαίους του αγώνα.

Ο 26χρονος αμυντικός δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον Άντονι Ρόμπινσον, ο οποίος αδυνατούσε να τον... τιθασεύσει. Συγκεκριμένα, ο Ντούμφρις είχε 70 ενέργειες με την μπάλα, μοιρασμένες ισόποσα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ενώ είχε και 24/38 πάσες. Παράλληλα, κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τη μοναδική τελική του στον αγώνα, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη/πρόκριση για τους οράνιε.

Τα στατιστικά του Ντένζελ Ντούμφρις κόντρα στις ΗΠΑ
Τα στατιστικά του Ντένζελ Ντούμφρις κόντρα στις ΗΠΑ SPORT24/STATS PERFORM

Μάλιστα, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της Ολλανδίας σε Μουντιάλ που έχει συμμετοχή σε 3+ γκολ για την ομάδα του, μετά τους Ρομπ Ρένζεμπρικ (δύο φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978) και Γιόχαν Κρόιφ (στο Μουντιάλ του 1974).

Μπλιντ σαν το παλιό καλό κρασί

Από κοντά, βέβαια, κι ο έτερος φουλ μπακ της Ολλανδίας, Ντέιλι Μπλιντ. Ο 32χρονος αμυντικός του Άγιαξ λειτούργησε σε αντίστοιχη λογική με τους Ντούμφρις, αλλά πιο χαμηλά μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, σε μία απ' τις ελάχιστες φορές που πέτυχε περιοχή, κατάφερε κι εκείνος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο πλασέ.

Γενικότερα, ο έμπειρος μπακ είχε 57 ενέργειες με την μπάλα, 27/35 πάσες, ενώ βοήθησε σημαντικά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα στις μονομαχίες, έχοντας 9/13 κερδισμένες.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μπλιντ απέναντι στις ΗΠΑ
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μπλιντ απέναντι στις ΗΠΑ SPORT24/STATS PERFORM

Το 3-5-2 του Λουίς φαν Χάαλ λειτουργεί εξαιρετικά, η Ολλανδία έδειξε ανεβασμένη σε σχέση με την εικόνα της στη φάση των ομίλων και όπως είναι λογικό, οι φίλοι των Οράνιε έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ