BUNDESLIGA

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-3: Πήρε το ντέρμπι τίτλου με Λεβαντόβσκι

Οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν το γκολ του Λεβαντόβσκι στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ
Οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν το γκολ του Λεβαντόβσκι στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια του γερμανικού ντέρμπι, κάνοντας την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι απέναντι στην Ντόρτμουντ με 3-2 στο "Signal Park" στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος κι ενώ προηγήθηκε στο ντέρμπι, η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια του klassiker, επικρατώντας της ομάδας του Μάρκο Ρόζε με 3-2 για τη 14η αγωνιστική της Bundesliga. Με δύο γκολ του Λεβαντόβσκι και ένα του Κομάν οι Βαυαροί απέδρασαν με το διπλό από το "Signal Park", διατηρώντας το προβάδισμα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά απέναντι στην πρωτοπόρο Μπάγερν, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης πήραν το προβάδισμα, με τον Γιούλιαν Μπραντ να πλασάρει μετά από ασίστ του Μπέλιγχαμ για το 1-0 των Βεστφαλών.

"Πλήρωσε" τα λάθη της

Η απάντηση της ομάδας του Νάγκελσμαν ήρθε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να φέρνει το ματς στα ίσα. Μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Πολωνός σταρ έκλεψε την μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, κερδίζοντας τον Κόμπελ για το 1-1.

Στο 22' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ. Έπειτα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, όπου ο Τζαν έδιωξε εσφαλμένα, ο Κομάν έκλεψε, με το σουτ του όμως να κοντράρει και να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί απείλησαν εκ νέου με πρωταγωνιστή τον Γάλλο επιθετικό, με τον Κόμπελ όμως, να εξουδετερώνει εντυπωσιακά το σουτ του.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Ωστόσο, τα σουτ των Χάλαντ και Μπέλιγχαμ στο 29' και 32' αντίστοιχα κατέληξαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν των Νόιερ. Μάλιστα, στο 44' έκανε νέο "δώρο" στους Βαυαρούς, καθώς έπειτα από την κόντρα στον Ρόις εντός της περιοχής η μπάλα κατέληξε στον Κομάν, ο οποίος σούταρε, στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κόμπελ για το 2-1.

Ισοφάρισε με το "καλημέρα", προβάδισμα με πέναλτι για τους Βαυαρούς

Στο 48' η Ντόρτμουντ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μπέλιγχαμ μοίρασε στον Χάλαντ, ο οποίος έκανε το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Νόιερ, γράφοντας το 2-2. Οι Βαυαροί ωστόσο βρέθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ, αφού κέρδισαν στο 76' πέναλτι μετά από χέρι του Χούμελς. Ο Πολωνός σταρ εκτέλεσε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 3-2, το οποίο έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στο 90+9' να βρουν τέταρτη φορά δίχτυα, αλλά ο Τολισό έχασε μοναδική ευκαιρία, αστοχώντας σε κενή εστία, αφού ο Κόμπελ είχε προωθηθεί στο κόρνερ.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82' Σουλτς), Τσαν, Μπέλιγχαμ, Νταχούντ (60' Μάλεν), Μπραντ (70' Βολφ), Χάλαντ (82' Τίγκες), Ρόις

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (74' Ζίλε), Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα (65' Μουζιάλα), Κομάν (88' Νιανζού), Μίλερ, Σανέ (65' Γκνάμπρι), Λεβαντόβσκι

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ