CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι: Το γκολ του 17χρονου Μπέλιγχαμ έβαλε μπροστά τους Γερμανούς

Ο Αλεκσάντρ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ για τον 2ο προημιτελικό του Champions League 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
Ο Αλεκσάντρ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ για τον 2ο προημιτελικό του Champions League 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ένας 17χρονος Άγγλος έβαλε δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο Τζουντ Μπέλιγχαμ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, στον προημιτελικό του Champions League.

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League, χάρη σε γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος πήρε εκδίκηση για το τέρμα που σημείωσε στην Αγγλία, αλλά δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ.

Ο 17χρονος μέσος έδωσε προβάδισμα στους Βεστφαλούς στο 15ο λεπτό, όταν πήρε ριμπάουντ από κόντρα σε σουτ του Μαχμούντ Νταχούντ. Με δικό του σουτ νίκησε τον Έντερσον κι έγραψε το 1-0, γκολ που φέρνει στα ίσια το συνολικό σκορ και δίνει πρόκριση στους Βεστφαλούς, αν παραμείνει.

Με το γκολ αυτό, ο Άγγλος μέσος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Ντόρτμουντ στο Champions League, αφού σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών κατέρριψε το ρεκόρ του Κρίστιαν Πούλισικ (18 ετών, 5 μηνών και 18 ημερών). Ταυτόχρονα, έγινε ο νεαρότερος Άγγλος σκόρερ στο θεσμό.

Photo Credits: © 2021 Martin Meissner/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ