CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Στους "4" οι Πολίτες με ανατροπή στη Γερμανία

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Μαχρέζ για τα προημιτελικά του Champions League.
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Μαχρέζ © 2021 FEDERICO GAMBARINI /ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στο Signal Iduna Park και με συνολικό σκορ 4-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη στη Γερμανία επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία και εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League. Η Ντόρτμουντ πίστεψε την πρόκριση χάρη στο γκολ του Μπέλιγχαμ στο 15', όμως τα τέρματα των Μαχρέζ (55') και Φόντεν (75') ανέβασαν τον δίκτυ του συνολικού σκορ στο 2-4 (2-1 ο πρώτος αγώνας).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προκρίθηκε για δεύτερη φορά μετά απ' τη σεζόν 2015/2016 στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ντόρτμουντ μπήκε από νωρίς στο παιχνίδι δείχνοντας ότι θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, μόλις στο 15ο λεπτό απέκτησε το προβάδισμα. Ο Χάαλαντ έκανε γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Μπέλιγχαμ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Ο Έντερσον ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την σταματήσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε νωρίς σε διαδικασία να κυνηγάει στο σκορ, εφόσον οι Βεστφαλοί είχαν αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, όμως, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν απειλητική.

Στο 25ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ντε Μπράινε έκλεψε την μπάλα από τον Μορέι και σημάδευσε με σουτ εν στάσει το οριζόντιο δοκάρι του Χιτς με προσπάθεια στα όρια της περιοχής. Στο 32' ο Μαχρέζ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά Χιτς και Μπέλιγχαμ με τον σκόρερ της Ντόρτμουντ να βάζει το πόδι του και να διώχνει.

Μετά και απ' το 35ο λεπτό οι Βεστφαλοί διόρθωσαν την ανασταλτική τους συμπεριφορά και η Σίτι παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά απ' την εστία του Χιτς.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια θέληση να πιέσει. Η πίεση αυτή απέδωσε με τον Τσαν να υποπίπτει σε λάθος. Ο Φόντεν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο παίκτης της Ντόρτμουντ στην προσπάθεια του διώξει βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Ριάντ Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Χιτς γράφοντας το 1-1 στο 55ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι στα επόμενα λεπτά από την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης διαχειρίζονταν το παιχνίδι, χωρίς να απειλούν την Ντόρτμουντ. Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή. Ο Χούμελς έπειτα από εκτέλεση φάουλ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Έντερσον που δεν βγήκε.

Ωστόσο, οι Πολίτες πάτησαν γκάζι και "κλείδωσαν" το παιχνίδι. Στο 75' η Σίτι απείλησε με τον Ντε Μπράινε, με τον Χιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό έγινε το 1-2. Ο Φόντεν έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα των Γερμανών να μην έχει καθαρό οπτικό πεδίο.

H Nτόρτμουντ ανέβηκε στα εναπομείναντα λεπτά εφόσον δεν είχε τίποτα να χάσει, αφού χρειαζόταν άλλα τρία γκολ για να μπορέσει να προκριθεί. Το 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε με τους Πολίτες να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μορέι (81' Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέρο, Τζαν, Μπέλιγχαμ (81' Μπραντ), Νταχούντ (76' Αζάρ), Κνάουφ (68' Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπράινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ (88' Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν

© 2021 Federico Gambarini /Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ