ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ντοναρούμα για τη συντριβή από Γερμανία: "Αν θέλετε να μου ρίξετε την ευθύνη, κάντε το"

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ιταλία για το Nations League | 14 Ιουνίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ιταλία για το Nations League | 14 Ιουνίου 2022 @2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Ιταλία γνώρισε εκτός έδρας συντριβή με 5-2 από την Γερμανία για το Nations League και ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα ξέσπασε με δηλώσεις του στο φινάλε, λόγω ερώτησης που δέχτηκε αναφορικά με την προσωπική του απόδοση.

Το βράδυ της Τρίτης (15/6) ήταν εφιαλτικό για τους φίλους της Ιταλίας αφού είδαν την αγαπημένη τους σκουάντρα ατζούρα όχι απλά να υποκύπτει απέναντι στην Γερμανία στο Γκλάντμπαχ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League, αλλά να δέχεται πέντε γκολ και φεύγει από το γήπεδο έχοντας υποστεί μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της (5-2).

Μάλιστα, βρέθηκε να χάνει με 5-0 και χρειάστηκαν δύο γκολ της παρηγοριάς από τους Γκνοντό και Μπαστόνι (παρθενικά και για τους δύο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους) για να περιοριστεί η έκταση του αγωνιστικού διασυρμού, με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα να μην κρύβει την απογοήτευσή του στο φινάλε:

"Είμαστε θυμωμένοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, θα πρέπει να ξαναβγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε πως αυτοί δεν ήταν εμείς. Απλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Μας έλειπαν τα πάντα στο ματς. Υπήρχε επίσης κούραση μετά από τέσσερα ματς σε 15 ημέρες στο φινάλε της σεζόν, αλλά δεν θέλουμε να ψάχνουμε άλλοθι.

Τώρα θα κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και θα αναλύσουμε τα πάντα. Είματε απογοητευμένοι για τους οπαδούς, για αυτό που είδαν απόψε.

Είχαμε λίγες ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αρκετό. Όλοι μας κάναμε λάθη, θα μπορούσα στη φάση του 4-0 να έχω καλύτερη αντίδραση αλλά μαθαίνεις από τα λάθη σου και ωριμάζεις", δήλωσε αρχικά ο γκολκίπερ της Παρί, ενώ όταν έγινε σχόλιο από τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δυσκολεύτηκε με τη μπάλα στα πόδια μετά πάσες που δεχόταν από συμπαίκτες του, απάντησε οργισμένος:

"Πότε συνέβη αυτό στο παρελθόν; Όταν μου έγινε φάουλ στο ματς με την Ρεάλ; Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε πολεμική, τότε μία χαρά, είμαι εδώ για να μιλήσω για την ομάδα.

Εάν θέλετε να μου ρίξετε το φταίξιμο, θα αναλάβω την ευθύνη, είμαι ο αρχηγός και θα συνεχίσω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά. Νμομίζω ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε κάτι μέσα από αυτά τα λάθη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ