ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα - Κόμπι Μπράιαντ: Οι "Θεοί" με τους Θεούς

Σκίτσο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Κόμπι Μπράιαντ
Σκίτσο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Κόμπι Μπράιαντ JUVENTUS GRAPHICS

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή και θα συναντήσει έναν ακόμη "Θεό" του Παγκόσμιου αθλητισμού, τον Κόμπι Μπράιαντ. Το sport24.gr σας παρουσιάζει τον περίεργο τρόπο που συνδέονται οι δυο τους.

Η καρδιά σταματά. Οι σκέψεις στροβιλίζουν στο μυαλό, ο χρόνος παγώνει και η λογική αρνείται να δεχθεί. Αυτά είναι τα πρώτα συναισθήματα που νιώθεις όταν κάτι τόσο μεγάλο, κάτι τόσο ανώτερο, φεύγει από τη ζωή. Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά, όπως έγραψε και ο Βασίλης Σκουντής, όμως είναι η τελευταία. Η τελευταία για έναν "Θεό" του Παγκόσμιου αθλητισμού, που όμως θα συνεχίσει το έργο του από εκεί ψηλά παρέα με τον Κόμπι Μπράιαντ.

Το 2020 είναι και επίσημα μία από τις χειρότερες χρονιές. Από τη μία η πανδημία του κορονοϊού, από την άλλη δύο "θεοί" που έμοιαζαν αλλά και διέφεραν τόσο πολύ, έφυγαν από τη ζωή για να συναντηθούν εκεί ψηλά, εκεί που τους αρμόζει. Πιο ψηλά απ' όλους.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια μαζί μας, αφού την Τετάρτη (25/11) η καρδιά του τον εγκατέλειψε σε ηλικία 60 ετών.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1960 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ.

Αυτή η είδηση δεν ήταν η μόνη που άφησε τον Παγκόσμιο αθλητισμό παγωμένο. Εκείνο το κυριακάτικο πρωινό (26/1) στο βουνό του Καλαμπάσας, ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε μετά την συντριβή του ελικοπτέρου του, μαζί με την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.

Εκείνη μάλιστα τη μέρα, ο Αργεντινός σούπερσταρ, αποχαιρέτησε από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media τον θρύλο του NBA, την κόρη του και τους επτά ακόμη επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους.

"Φεύγουν οι καλοί. Λυπάμαι επίσης για την απώλεια της κόρης του και των υπόλοιπων επιβαινόντων του ελικοπτέρου. Εις το επανιδείν, θρύλε", ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησής του.

Πως όμως συνδέονται οι δύο αυτοί μύθοι του Παγκόσμιου αθλητισμού;

Ο "Black Mamba" έτρεφε μία ιδιαίτερη αγάπη προς το πρόσωπο του Αργεντινού σούπερ σταρ. Μία αγάπη και έναν σεβασμό ταυτόχρονα, σ' έναν άνθρωπο που ήταν για εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους, είδωλο έτσι και για τον νεαρό τότε Κόμπι, που λάτρευε το ποδόσφαιρο.

"Αγαπώ τον Ντιέγκο (Μαραντόνα), είναι το είδωλό μου. Όταν ήμουν νέος στην Ιταλία, πάντα τον έβλεπα να παίζει στην Νάπολι", ήταν τα λόγια του Θρύλου των Λέικερς, παρόλο που ο πατέρας του Τζο, είχε μεγάλη αγάπη στον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Ωστόσο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα από τη δική του πλευρά, λάτρευε την "πορτοκαλί θεά", ενώ παρακολουθούσε ανελλιπώς αγώνες από το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, NBA, από τη δεκαετία του '90.

Κάποτε μάλιστα, είχε στείλει δώρο μια φανέλα στον Σακίλ Ο' Νιλ στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής στην Αργεντινή, ενώ τον Γενάρη του 1994 είχε συναντηθεί με τον Μάτζικ Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του σούπερσταρ των Λέικερς στην Αργεντινή. Και όχι, δεν ήταν ο Μανού Τζινόμπιλι ο μόνος λόγος που έβλεπε NBA, (λόγω Αργεντινής), αλλά του άρεσε το γρήγορο παιχνίδι, η δυναμική του πρωταθλήματος και κυρίως οι κόντρες για γερά νεύρα.

"Ήμουν με τους Σπερς πριν καν έρθει ο Τζινόμπιλι στην ομάδα. Ο Μανού είναι πάνω από όλους. Δεν τον βάζω σε σύγκριση, είναι ο κορυφαίος Αργεντίνος αθλητής όλων των εποχών", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε εκπομπή που ήταν καλεσμένος.

Πως είναι όμως όταν δύο Θρύλοι συναντιούνται σε αγώνα ποδοσφαίρου και μάλιστα σε ντέρμπι μεταξύ της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ;

Ο δυο "μύθοι" του παγκόσμιου αθλητισμού, τον Οκτώβριο του 2017, έδωσαν το "παρών" στις κερκίδες του Γουέμπλεϊ στη νίκη των "σπιρουνιών" επί των "κόκκινων" με 4-1, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο των Λονδρέζων.

Μάλιστα, τόσο ο "μάγος" της μπάλας, όσο και ο θρύλος των Λέικερς, είχαν βρεθεί στα αποδυτήρια των Spurs, όπου μίλησαν με όλους και έβγαλαν φωτογραφίες.

Πλέον, μετά από τρία χρόνια, θα συναντηθούν ξανά, στη γειτονιά των αγγέλων...

Photo Credits: Juventus Graphics

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ