ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ντεσάμπ: "Δεν είχαμε αρκέτη ενέργεια, οι παίκτες πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους"

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας κατά τη διάρκεια αγώνα του Nations League κόντρα στην Κροατία | 6 Ιουνίου 2022
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας κατά τη διάρκεια αγώνα του Nations League κόντρα στην Κροατία | 6 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Η ήττα από την Κροατία υποχρεώνει την Γαλλία να δώσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια στο φετινό Nations League με μοναδικό στόχο να αποφύγει την τελευταία θέση στην League A, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να κάνει λόγο για έλλειψη ενέργειας από πλευράς των παικτών του.

Η εθνική Γαλλίας μπήκε στο "Σταντ ντε Φρανς" το βράδυ της Δευτέρας με στόχο να σπάσει το ρόδι στο φετινό Nations League και να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες, ωστόσο το φινάλε βρήκε την κάτοχο του τροπαίου να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι.

Και αυτό γιατί η ήττα με 1-0 από την Κροατία (σκόρερ ο Μόνριτς με πέναλτι στο 5ο λεπτό) την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου και την άφησε μαθηματικά εκτός της μάχης για την πρωτιά, με τους μπλε να έχουν δύο ματς ακόμα τον Σεπτέμβριο για να σώσουν μερικώς την παρτίδα και να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην League B της διοργάνωσης.

"Ο Ιούνιος ήταν πολύ δύσκολος από την άποψη των αποτελεσμάτων. Δεν είχαμε αρκετή ενέργεια και δύναμη απέναντι σε ομάδες που διέθεταν σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς αυτά τα στοιχεία. Πάνω από όλα μας έλειπε η φρεσκάδα", τόνισε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μιλώντας στον "TF1", για να προσθέσει με νόημα:

"Με αυτά τα αποτελέσματα θα υπάρχουν πάντα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε. Το κάθε ματς είναι πλούσιο σε μαθήματα.

Τα διαδοχικά ματς ήταν πολύ σκληρά, μεταξύ των αγώνων χάναμε παίκτες. Φυσικά η κούραση επηρεάζει όλες τις ομάδες.

Οι παίκτες θα πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους και να πάνε πίσω στους συλλόγους τους και να αρχίσουν ξανά για τη νέα σεζόν".

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 23 παιχνίδια που οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν βρήκαν το δρομο προς τα δίχτυα, αφού τελευταία φορά κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην εντός έδρας ήττα τους με 2-0 από την Φινλανδία, τον Νοέμβριο του 2020.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ