PREMIER LEAGUE

Ντέρμπι στο Λονδίνο

Ντέρμπι στο Λονδίνο
arsenliver

Άλλο ένα λονδρέζικο ντέρμπι κλέβει την παράσταση της 18ης αγωνιστικής με την Premier League να ξεκινά τον δικό της παραδοσιακό εορταστικό μαραθώνιο

Έτσι φουλ δράση θα υπάρχει το προσεχές διήμερο με την 18η αγωνιστική, ενώ ακολουθεί η παραδοσιακή Boxing Day στις 26 του Δεκέμβρη αλλά και δυο ακόμα φουλ αγωνιστικές στις 29 και την πρώτη του νέου χρόνου με τους Εγγλέζους να κάνουν και φέτος Χριστούγεννα στα γήπεδα.
Το πλούσιο μενού έχει αντάξιο ορεκτικό καθώς το Σάββατο το μεσημέρι στο ματς που ανοίγει το χορό η Άρσεναλ υποδέχεται στο Emirates την Τότεναμ σε ένα κλασσικό λονδρέζικο ντέρμπι που είναι το δεύτερο σερί για τους κανονιέρηδες που την περασμένη εβδομάδα επικράτησαν μπροστά στο κοινό τους με 1-0 της Τσέλσι και διατηρήθηκαν στην κορυφή.

Η ομάδα του Βενγκέρ μάλιστα προέρχεται από μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Μπλάκμπερν στο Ίγουντ Παρκ επικρατώντας με 3-2 στην παράταση και παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Carling Cup. Kαι φέτος η επιλογή του Αλσατού τεχνικού να παρατάξει την Άρσεναλ με τα τρομερά πιτσιρίκια που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα δικαιώθηκε με τους κανονιέρηδες να έχουν βλέψεις για τον τελικό της διοργάνωσης στην οποία σταθερά παρατάσσονται με τα δεύτερα.

Η Άρσεναλ πάει ξεκούραστη στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ και μάλιστα ο τεχνικός της έχει καλές επιστροφές στο κέντρο με τα βαριά χαρτιά των Φάμπεργκας, Φλαμινί και Χλεμπ να είναι κανονικά διαθέσιμοι μαζί με τον Φαν Πέρσι που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του. Οι κανονιέρηδες εξακολουθούν να είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει τουλάχιστον μια φορά σε όλα τα εγχώρια ματς της. Η παράδοσή της μάλιστα κόντρα στους πετεινούς είναι εξαιρετική αφού η τελευταία νίκη της Τότεναμ πρέπει να αναζητηθεί πριν από μια δεκαπενταετία.

Και οι πετεινοί όμως πάνε με εξαιρετική ψυχολογία στο λονδρέζικο ντέρμπι αφού έγιναν η ομάδα που έσπασε το φετινό απόλυτο των πολιτών στο Σίτι οφ Μάντσεστερ επικρατώντας με 2-0 παρά το ότι έπαιζε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Έτσι η ομάδα του Ράμος που βρίσκει πολύ γερά πατήματα τις τελευταίες αγωνιστικές πέρασε στα ημιτελικά του Carling Cup και ζητά να σπάσει την κακή παράδοση κόντρα στην Άρσεναλ συνεχίζοντας την αναρρίχησή της στην Premier League.

Επικίνδυνες αποστολές για Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



Η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από το μεγάλο διπλό στο Άνφιλντ που την κράτησε ένα βαθμό πίσω από την Άρσεναλ στο κυνήγι της κορυφής. Οι μπέμπηδες την Κυριακή το μεσημέρι δίνουν ένα πολύ δύσκολο ματς στο Όλντ Τράφορντ κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομαδα της Premier League, την Έβερτον. Τα ζαχαρωτά προέρχονται από 4 νίκες και 2 ισοπαλίες για το πρωτάθλημα ενώ μεσοβδόμαδα επικράτησαν με 3-2 της Άλκμααρ στην Ολλανδία, σπάζοντας το απίστευτο ρεκόρ των Ολλανδών που παρέμεναν αήττητοι χρόνια μπροστά στο κοινό τους. Η νίκη αυτή της αδιάφορης βαθμολογικά Έβερτον μάλιστα στέρησε από την Άλκμααρ την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πλήρης η αποστολή της Γιουνάιτεντ που θα γνωρίζει το αποτέλεσμα στο λονδρέζικο ντέρμπι την προηγούμενη ημέρα και σε περίπτωση στραβοπατήματος της Άρσεναλ θα έχει την ευκαιρία να την υπερκεράσει στη βαθμολογία. Η Έβερτον από την άλλη βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας όντας ισόβαθμη με την αιώνια αντίπαλο Λίβερπουλ και θέλει το αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Οι κόκκινοι του Μπενίτεθ από την άλλη έχασαν το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ την περασμένη αγωνιστική αφού δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν μερικές κλασσικότατες ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ μεσοβδόμαδα ηττήθηκαν και από την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Carling Cup, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ όμως να παρατάσσει αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες και την ομάδα να λυγίζει τελικά με 2-0. Το Σάββατο το απόγευμα στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ υποδέχεται την καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της Premiership Πόρτσμουθ που παρά το γεγονός πως διατηρεί τραγική παράδοση στο Άνφιλντ έχοντας να κερδίσει από το 1951 (!!!) δείχνει ικανή να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους κόκκινους.

Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 6 σερί νίκες μακριά από το Φράτον Παρκ και δείχνει ξεκάθαρα πως τα καταφέρνει πολύ καλύτερα οn the road, κάτι που υπογραμμίζεται από το ότι αγνοεί την νίκη μπροστά στο κοινό της για 4 σερί αγωνιστικές. Την τελευταία σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς έχασε με 0-1 από την Τότεναμ, όμως οι εκτός έδρας εμφανίσεις της είναι ικανές να προκαλούν ευφορία στις τάξεις της ομάδας και να απειλούν την Λίβερπουλ με την τρίτη σερί ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει την Κυριακή το απόγευμα στο Ίγουντ Παρκ καθώς η Μπλάκμπερν υποδέχεται την Τσέλσι που ζητά να ρεφάρει την ήττα της πρόσφατης αγωνιστικής από την Άρσεναλ. Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ δείχνει χτυπητές αμυντικές αδυναμίες στα τελευταία της ματς και προέρχεται από τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Πριν τη μεσοβδόμαδη 2-3 από την Άρσεναλ που κόστισε τον αποκλεισμό από το Carling Cup, είχε έρθει η οδυνηρή πεντάρα στο JJB από τη Γουίγκαν αλλά και η εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ. Η Τσέλσι δε θα έχει δυο από τους καλύτερούς της παίκτες με τους Τέρι και Ντρογμπά να παραμένουν εκτός δράσης.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Premier League έχει ως εξής:

Σάββατο 22/12 17:00

Άρσεναλ-Τότεναμ (14:45)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι
Ρέντινγκ-Σάντερλαντ
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Χαμ
Λίβερπουλ-Πόρτσμουθ
Φούλαμ-Γουίγκαν
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ

Κυριακή 23/12

Mάντσεστερ Γ.-Έβερτον (14:00)
Νιούκαστλ-Ντέρμπι (16:00)
Μπλάκμπερν-Τσέλσι (18:00)

































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ