THE SPORTS ECONOMIST

Νταμιέν ντα Σίλβα: Φλερτάροντας με "δικέφαλους"

Rennes' Damien Da Silva is challenge day PSG's Angel Di Maria during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Rennes at the Parc des Princes in Paris, France, Saturday, Nov. 7, 2020. (AP Photo/Christophe Ena)
Rennes' Damien Da Silva is challenge day PSG's Angel Di Maria during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Rennes at the Parc des Princes in Paris, France, Saturday, Nov. 7, 2020. (AP Photo/Christophe Ena) @ 2021 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Τρία χρόνια πριν δεχτεί το πρεσάρισμα της ΑΕΚ, ο Ντάμιεν ντα Σίλβα είχε εξεταστεί σοβαρά και από τον ΠΑΟΚ. Τότε οι ασπρόμαυροι επέλεξαν τον Χατσερίντι, ο Γάλλος συμφώνησε με τη Ρεν και έγινε αρχηγός της απ’ όπου πλέον αποχωρεί επιτρέποντας την προσέγγιση στην Ενωση.

Μόνο ασυνήθιστο δεν είναι ποδοσφαιριστής που παρουσιάζεται στο μεταγραφικό προσκήνιο μιας ομάδας να έχει στο παρελθόν απασχολήσει άλλες. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ούτε ο Ντάμιεν ντα Σίλβα, ο οποίος φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση από την ΑΕΚ για τριετή συνεργασία αποτελώντας μια από τις πρώτες επιλογές στην αναζήτηση της Ενωσης για έναν στόπερ που θα ηγηθεί της αμυντικής της γραμμής.

Ο 33χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός, βασικός και στο χτεσινό παιχνίδι της Ρεν, η οποία κρατώντας το 1-1 στη φιλοξενία της Παρί έφερε τη Λιλ πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο Σαμπιονά, έχει ξεκαθαρίσει πως μετά από τρία χρόνια στην Βρετάνη θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, οπότε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του.

Στη Ρεν είχε μετακομίσει το καλοκαίρι του 2018, μένοντας ελεύθερος από την Καέν. Τότε λοιπόν, είχε βρεθεί στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, με τις απαιτήσεις του Ντα Σίλβα να είναι σαφώς εντός οικονομικού πλαισίου του "δικεφάλου", αφού δεν ξεπερνούσαν τις 450.000 ευρώ ετησίως. Με τόσα χρήματα άλλωστε -όπως πέρυσι είχε αποκαλύψει η Équipe- αμείβεται στη Ρεν, εισπράττοντας όμως στη φετινή σεζόν ένα σημαντικό επιπλέον ποσό ως μπόνους, κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ.

Τελικά όμως, παρά τα διαπιστευτήρια του (4 γεμάτες σεζόν στο Σαμπιονά με τη φανέλα της Καέν) ο 33χρονος πλέον Γάλλος δεν ξεπέρασε στις προτιμήσεις των Γεβγέν Χατσερίντι, με το deal του τότε διεθνή Ουκρανού να προβλέπει ετήσιες απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ και -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής- "παχυλότατο" (ακόμη και επταψήφιο) πριμ υπογραφής.

Τα υπόλοιπα, ιστορία που φτάνει ως και σήμερα. Ο Χατσερίντι εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία, ο Ντα Σίλβα σε αρχηγό της Ρεν και τρία χρόνια μετά, φλερτάρει και πάλι με τον άλλον "δικέφαλο", έχοντας -αισθητά και δικαιολογημένα- αυξήσει το κασέ του. Κάτι που άλλωστε ενισχύεται και από τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του, πέραν αυτής της ΑΕΚ, τόσο από την Πορτογαλία (χώρα καταγωγής του πατέρα του) όσο και από άλλους συλλόγους στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Christophe Ena/Associated Press

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ