ΑΓΓΛΙΑ

Νότιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-2 πέν.: Στον τελικό των playoffs για την άνοδο στην Premier League με ηρωικό Σαμπά

Οι παίκτες της Νότιγχαμ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν
Οι παίκτες της Νότιγχαμ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν @ 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Νότιγχαμ έκανε τα εύκολα δύσκολα και σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό playoffs πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 3-2 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μαζί την πρόκριση στον τελικό του "Γουέμπλεϊ", όπου κόντρα στη Χάντερσφιλντ θα διεκδικήσει "εισιτήριο" για την Premier League.

Η Νότιγχαμ ηττήθηκε 1-2 εντός έδρας από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Championship, αλλά επιβλήθηκε 3-2 στη διαδικασία πέναλτι χάρη σε τρεις επεμβάσεις του ηρωικού Μπράις Σαμπά.

Η συγκλονιστική πρόκριση στον τελικό θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη Χάντερσφιλντ (απέκλεισε τη Δευτέρα τη Λούτον στο έτερο ζευγάρι των ημιτελικών) την Κυριακή 29 Μαΐου (18:30, Nova, live από το SPORT24) στο "Γουέμπλεϊ" για την επιστροφή της στην Premier League 23 χρόνια από την τελευταία παρουσία της.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι κι έτσι μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Αν και δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, η στιγμή στο 13ο λεπτό ξεχώρισε. Ο Ιλμάν Εντιάιγ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Μπράις Σαμπά με ένστικτο και αντανακλαστικά απέκρουσε με το δεξί χέρι του.

Έξι λεπτά αργότερα, ολοκληρώθηκε η ανατροπή των δεδομένων, αφού ο Μπρέναν Τζόνσον άνοιξε το σκορ για τη Φόρεστ, η οποία πλέον είχε το μομέντουμ με το μέρος της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εμφανίζονταν πιο απειλητικοί στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί που έκαναν τελικές πλέον, οι φιλοξενούμενοι είχαν το θολό μυαλό, με μπροστάρη τον προπονητή τους.

Ο Πολ Χέκινγκμπότον χτύπησε με την μπάλα τον Ντιοπ Σπενς όταν του την έδωσε για να εκτελέσει πλάγιο, με συνέπεια να προκαλέσει σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων. Η ανάπαυλα ουσιαστικά ήταν προς όφελος της Γιουνάιτεντ, που έμοιαζε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τελείως διαφορετική εικόνα. Η κακή αμυντική αντίδραση των παικτών της Νότιγχαμ έδωσε τη δυνατότητα στον Μόργκαν Γκιμπς Γουάιτ να ισοφαρίσει στο 47ο λεπτό της συνάντησης. Το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα και να πλησιάζουν πιο απειλητικά την αντίπαλη περιοχή.

Κανείς από τους δύο προπονητές δεν θεώρησε χρήσιμη μια αλλαγή νωρίς στο 2ο μέρος και στο 75' ο Τζον Φλεκ, σε ένα γκολ με μεγάλες ομοιότητες με εκείνο του 1-1, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έκανε επανεκκίνηση στο ζευγάρι.

Τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας περιελάμβαναν από μία καλή στιγμή και το παρολίγον αυτογκόλ της σεζόν από τον Στιβ Κουκ (πήγε να δώσει πάσα στον τερματοφύλακα από το κέντρο, αλλά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στην εστία).

Η παράταση άρχισε με τις δύο ομάδες αρκετά κουρασμένες (οι "λεπίδες" δεν είχαν κάνει ούτε μια αλλαγή) και αγχωμένες. Το 1ο ημίχρονο δεν περιελάμβανε κάνει σημαντικό, σε αντίθεση με το 2ο, όπου οι παίκτες έδωσαν ό,τι είχε απομείνει στο ρεζερβουάρ. Δύο μεγάλες στιγμές του Εντιάιγ και του Τζο Λόλεϊ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη για τις δύο ομάδες, που τελικά κατέφυγαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η μορφή του Σαμπά, ο οποίος ύστερα από τα δύο τετ α τετ που έπιασε στην κανονική διάρκεια κόντρα στον Εντιάιγ, κατάφερε να κάνει τρεις επεμβάσεις πέναλτι. Στα δύο πρώτα σταμάτησε τους Όλιβερ Νόργουντ και Κόνορ Χούριχαν (το δεύτερο με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού), δέχθηκε γκολ τελικά από τον Εντιάιγ, αλλά απέκρουσε το 5ο πέναλτι της Γιουνάιτεντ, με εκτελεστή τον Γκιμπς Γουάιτ, στέλνοντας τη Φόρεστ στα ουράνια και τους οπαδούς της στο χορτάρι του "Σίτι Γκράουντ" για να πανηγυρίσουν.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σαμπά, Γουόραλ, Κουκ, Μακένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ (119' Καφού), Κόλμπακ, Τζόνσον, Ζινκεράγκελ (71' Λόλεϊ), Σάριτζ (75' Ντέιβις)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοντέριγχαμ, Μπάσαμ, Έγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (108' Όσμπορν), Νόργουντ, Φλεκ (109' Χούριχαν), Νόρινγκτον, Ντέιβις, Γκιμπς Γουάιτ, Μπέργκε, Εντιάιγ

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στα playoffs ανόδου

Τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών στα playoffs ανόδου

* Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο "Γουέμπλεϊ" στις 29 Μαΐου.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΟΤΙΓΧΑΜ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ