ΝΟΡΙΤΣ

Νόριτς: Ο νέος προπονητής των Γιαννούλη και Τζόλη γράφει ιστορία στην Premier League από το πρώτο του ματς

Ο Ντιν Σμιθ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League μεταξύ της Άστον Βίλα και της Τότεναμ | 21 Μαρτίου 2021
Ο Ντιν Σμιθ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League μεταξύ της Άστον Βίλα και της Τότεναμ | 21 Μαρτίου 2021 @2021 MICHAEL STEELE/AP IMAGES

Ο Ντιν Σμιθ πήρε το χρίσμα από την Νόριτς για να διαδεχτεί τον Ντάνιελ Φάρκε στην τεχνική ηγεσία και με το καλημέρα καλείται να πάρει εκδίκηση, καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα που προκάλεσε την απόλυσή του πριν από μόλις οκτώ ημέρες.

Από ομάδα της Premier League εφυγε ο Ντιν Σμιθ τη περασμένη εβδομάδα και σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας βρίσκεται πλέον, με την Άστον Βίλα να αποτελεί παρελθόν για τον 50χρονο προπονητή και την Νόριτς να είναι τώρα το παρόν και το μέλλον του.

"Έχει γίνει θαυμάσια δουλειά σε αυτό το ποδοσφαιρικό κλαμπ τα τελευταία 4,5 χρόνια. Τώρα είναι δική μου δουλειά να συνεχίσω και να βελτιώσω αυτό το έργο με απόλυτο στόχο την επιβίωση στην Premier League", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη, ο οποίος μάλιστα θα γράψει ιστορία στο παρθενικό του παιχνίδι στον πάγκο των καναρινιών.

Ο λόγος είναι ασύλληπτος και δεν έχει υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα στο παρελθόν. Και αυτό γιατί στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Νόριτς θα τεθεί αντιμέτωπος της Σαουθάμπτον το ερχόμενο Σάββατο (20/11) στο Κάροου Ρόουντ, με τους άγιους να είναι η ομάδα που την έχει... άχτι.

Και αυτό γιατί η πέμπτη διαδοχική ήττα του στον πάγκο της Άστον Βίλα έγινε στην έδρα της Σαουθάμπτον (0-1 στις 5 Νοεμβρίου), με τον Σμιθ να γίνεται έτσι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που θα πάρει μέρος σε δύο κολλητά ματς πρωταθλήματος απέναντι στην ίδιο αντίπαλο.

Όπως είναι λογικό το κίνητρο είναι τεράστιο και προστίθεται σε ένα ακόμα: να οδηγήσει την Νόριτς στη νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο της, που θα είναι μάλιστα και η πρώτη εντός έδρας τη φετινή σεζόν αφού στις πρώτες 11 αγωνιστικές πανηγύρισε μόλις ένα τρίποντο, και αυτό μακριά από το σπίτι της απέναντι στην Μπρέντφορντ (2-1) στο κύκνειο άσμα του Φάρκε στο τιμόνι.

TAGS ΝΟΡΙΤΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ