THE PREMIER GREEKS

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Ασίστ Τσιμίκα, χαμένο πέναλτι Τζόλη και άνετη πρόκριση των "Reds" στους 16 του Carabao Cup

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ PHOTO CREDITS: CREDIT: DPPI/AFP/VISUALHELLAS.GR

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Νόριτς με 3-0 στο Κάροου Ρόουντ Carabao Cup, όπως και στην πρεμιέρα της Premier League. Βασικοί και οι Τσιμίκας, Τζόλης Γιαννούλης. Ο ακραίος αμυντικός της Λίβερπουλ μοίρασε μια ασίστ, ενώ ο Γιαννούλης κέρδισε πέναλτι, το οποίο έχασε ο Τζόλης.

Η Νόριτς υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο Κάροου Ρόουντ για τη φάση των "32" του Carabao Cup, με τους "Reds" να επικρατούν με 3-0. Ο Ντάνιελ Φάρκε να παρατάσσει τα "καναρίνια" με βασικούς τους Χρήστο Τζόλη και Δημήτρη Γιαννούλη, ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Τσιμίκας από πλευράς Λίβερπουλ.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, καθώς συμμετείχαν στις κύριες φάσεις του παιχνιδιού. Ο Τσιμίκας μοίρασε μια ασίστ, ενώ οι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ "ενεπλάκησαν" σε ένα χαμένο πέναλτι.

Ο Γιάννουλης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόνορ Μπράντλεϊ, έπειτα από ασταθή επέμβαση του Κέλεχερ σε δυνατό σουτ του Τζόλη.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο την έστειλε στο κέντρο της εστίας, με τον Κέλεχερ να αποκρούει με τα πόδια και τον Τζόλη να μην μπορεί να πάρει το ριμπάουντ για το κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιμίκας έκανε μια "κανονική" ασίστ, καθώς το πρώτο γκολ των "Reds" προήλθε από κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος. Ο Οριγκί πιστώθηκε την ασίστ, καθώς έστρωσε με το κεφάλι στον Μιναμίνο για το 1-0.

Στο 50' οι παίκτες της Λίβερπουλ αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Τζόουνς έστρωσε στον Τσιμίκα, αυτός έκανε τη γλυκιά σέντρα στον Ορίγκι και ο Βέλγος φορ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ανώτερη η Λίβερπουλ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε δίχτυα στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι, στο 4ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, ο Οριγκί έπιασε την κεφαλιά και ο Μιναμίνο με ωραίο γυριστό έκανε το 1-0.

Η Νόριτς απείλησε για πρώτη φορά στο 6', με τον Τζόλη να είναι δημιουργός. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε μια ωραία μεταβίβαση στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο δύο ποδοσφαιριστές των καναρινιών δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη μεταβίβαση του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Ο Τσιμίκας εκτέλεσε με επιτυχία άλλα δύο "στημένα" της Λίβερπουλ. Αρχικά εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά με τον Χάνλεϊ να απομακρύνει σε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός ανέλαβε την εκτέλεση και του κόρνερ, ο Κονάτε έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Νόριτς.

Στο 27' οι δύο Έλληνες της Νόριτς αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά. Ο Γιαννούλης τροφοδότησε τον Τζόλη στην άκρη της περιοχής από τα αριστερά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εξαπέλυσε το σουτ, ωστόσο ο Κέλεχερ δεν αιφνιδιάστηκε. Ο Τζόλης απείλησε μετά από δύο λεπτά, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι Reds μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και πέτυχαν το 2-0 στο 50ο λεπτό. Έπειτα από το 2-0, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τη Λίβερπουλ να έχει διαρκώς την μπάλα στην κατοχή της και τη Νόριτς να περιμένει.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πέτυχαν και τρίτο γκολ, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μιναμίνο. Οι παίκτες του Κλοπ έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή και έστρωσαν στον Ιάπωνα επιθετικό και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 3-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο Γιαννούλης παρέμεινε βασικός καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Τσιμίκας έγινε αλλαγή στο 66' αντί του Ρόμπερτσον, ενώ ο Τζόλης αντικαταστάθηκε από τον Πούκι στο 69'.

Νόριτς: Γκαν, Ομομπαμιντίλε, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Μούμπα (69' Ρασίτσα), Ρουπ, Γιαννούλης, Γκίλμουρ, Λες - Μέλου (Ντόουελ), Ίνταχ, Τζόλης (69' Πούκι)

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονάτε, Γκόμεζ, Τσιμίκας (66' Ρόμπερτσον), Κεϊτά (46' Μόρτον), Τζόουνς (87' Χέντερσον), Τσάμπερλεϊν, Γκόρντον, Μιναμίνο, Ορίγκι

TAGS THE PREMIER GREEKS ΝΟΡΙΤΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ