PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3: Με υπογραφή Τζέιμς οι Λονδρέζοι παραμένουν στην κορυφή της Premier League

Ο Ρις Τζέιμς στο Τσέλσι - Άστον Βίλα
Ο Ρις Τζέιμς στο Τσέλσι - Άστον Βίλα FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Η Τσέλσι πέτυχε ένα σημαντικό διπλό στο "Στ' Τζέιμς Παρκ", επικρατώντας με 3-0 κόντρα στη Νιούκαστλ, και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρις Τζέιμς, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε δις στο ίδιο ματς.

Η Τσέλσι έφυγε με το τρίποντο από το "Στ' Τζέιμς Παρκ", αφού επικράτησε 3-0 επί της Νιούκαστλ για τη 10η αγωνιστική της Premier League και πήρε ένα τρίποντο που τη διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς.

Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο του ματς, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος. Χρειάστηκε στο 66ο λεπτό το γκολ του Ρις Τζέιμς για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα του Τόμας Τούχελ. Με δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή κεραυνοβόλησε τον Ντάρλοου, γράφοντας το 0-1.

Ο 21χρονος δεν σταμάτησε εκεί., αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δεύτερο γκολ σε ένα ματς. Ο νεαρός Άγγλος δοκίμασε με το δεξί το σουτ εντός της περιοχής και εκτέλεσε στο 77' ξανά τον Ντάρλοου, ο οποίος έχασε την ισορροπία του, πέφτοντας δεξιά.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το πέναλτι, με τον Ζορζίνιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το τελικό 0-3, υπογράφοντας το διπλό των "μπλε". Ο 29χρονος Ιταλός έγινε μάλιστα, ο πρώτος παίκτης της Premier League, που βάζει 10 σερί γκολ από την άσπρη βούλα.

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Μανκίγιο, Κραφτ, Λασέλς, Κλαρκ, Ρίτσι, Σεν-Μαξιμέν, Χέιντεν (64' Αλμιρόν), Λόνγκσταφ (82' Σέλβεϊ), Φρέιζερ (67' Γουίλοκ), Γουίλσον

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (64' Λόφτους Τσίκ), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Ζιγές (65' Μπάρκλεϊ), Χάντσον-Οντόι (Σαούλ), Χάβερς

Η Μπέρνλι επέστρεψε στις νίκες και ξέσπασε στην Μπρέντφορντ επικρατώντας 3-1. Οι γηπεδούχοι "καθάρισαν" το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με τον Γουντ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα και μέσα σε τέσσερα λεπτά, χάρη στα γκολ των Λόουτον και Κορνέτ στο 32' και το 36' αντίστοιχα, να παίρνει το προβάδισμα με 3-0. Μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 138 ματς στο πρωτάθλημα καταφέρνει η ομάδα να βρει δίχτυα τρεις φορές στο πρώτο μέρος στο Turf Moor. Ο Γκοντός μείωσε στο 79' για τις "μέλισσες", διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Μετά το 5-2 της Γουότφορντ επί της Έβερτον, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Σαουθάμπτον, με το γκολ του Άνταμς στο 20' να είναι αρκετό, για να χαρίσει ένα σημαντικό διπλό στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην Premier League

Τα highlights της 10ης αγωνιστικής

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι - Μπρέντφορντ 3-1

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΣΕΛΣΙ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ