PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-3: Τα σπιρούνια "καλωσόρισαν" στην Premier League τη νεά ιδιοκτησία των καρακάξων

Οι Σον και Κέιν πανηγυρίζουν γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Νιούκαστλ σε ματς της Premier League | 17 Οκτωβρίου 2021
Οι Σον και Κέιν πανηγυρίζουν γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Νιούκαστλ σε ματς της Premier League | 17 Οκτωβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Τότεναμ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό όμως απάντησε με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη με σκορ 3-2, στο παρθενικό παιχνίδι των καρακάξων μετά την εξαγορά τους από πανίσχυρους Σαουδάραβες.

Κάθε αρχή και... δύσκολη. Η Τότεναμ δεν χαρίστηκε ούτε στην Νιούκαστλ, στο πρώτο παιχνίδι των ασπρόμαυρων μετά την εξαγορά της από πανίσχυρο fund Σαουδαράβων, ούτε στον Στιβ Μπρους που συμπλήρωσε 1.000 ματς στην προπονητική καριέρα του, και επιβλήθηκε 3-2 με ανατροπή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League, για να παγώσει το (κατάμεστο και ενθουσιώδες) Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Η νίκη της μάλιστα, που την έφερε στην 5η θέση (ισόβαθμη με την 4η Μπράιτον) ήταν απολύτως δίκαιη, με την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και να πραγματοποιεί την πιο πειστική εμφάνισή της μετά από το 1-0 στην πρεμιέρα απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ματς άρχισε ιδανικά για την Νιούκαστλ, καθώς με τον αέρα του παθιασμένου κοινού της, στο πρώτο παιχνίδι της νέας εποχής που την καθιστά την πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο, έκανε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό, με κεφαλιά του Γουίλσον μετά από σέντρα του Μανκίγιο.

Παρόλα αυτά, τα σπιρούνια δεν πτοήθηκαν και έκαναν την ανατροπή σε χρόνο dt, με τον Εντομπελέ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 17' με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κέιν να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 22' με ψηλοκρεμαστό πλασέ, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να κατακυρωθεί το γκολ του (είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή).


Λίγο πριν το φινάλε, το γήπεδο πάγωσε, όταν κατέρρευσε ένας φίλαθλος και χρειάστηκε να μπει γιατρός της Νιούκαστλ με απινιδωτή για να του προσφέρει έκτακτη ιατρική βοήθεια, με το ματς να επαναρχίζει μετά από διακοπή περίπου 20 λεπτών (την ώρα που ο φίλαθλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του σταθεροποιημένη) και την Τότεναμ να βρίσκει και τρίτο γκολ.

Ήταν μάλιστα το καλύτερο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να συνδυάζονται άψογα και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από τη συνεργασία των δύο βαριών όπλων τους στην επιθετική γραμμή, καθώς ο Κέιν σέρβιρε και ο Σον έγραψε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα, η Νιούκαστλ αντέδρασε αναιμικά, δεν κατάφερε σε κάποιο σημείο να πιέσει και να κάνει άβολη τη ζωή των Λονδρέζων, στο 83' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σέλβι και το μόνο που μπόρεσε απλά ήταν να μειώσει στο 89' με αυτογκόλ του Ντάιερ, για να γραφτεί το 3-2 υπέρ των σπιρουνιών.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Μανκίγιο, Λασέλς, Κλαρκ, Ρίτσι, Χέιντεν, Σεν-Μαξιμέν, Γουίλοκ (77' Μέρφι), Λόνγκσταφ (60' Σέλβι), Ζοέλιντον, Γουίλσον (77' Φρέιζερ)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χέιμπιεργκ, Σκιπ, Μόουρα, Εντομπελέ, Σον, Κέιν

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 0-5

Άστον Βίλα - Γουλβς 2-3

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-0

Νόριτς - Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον - Λιντς 1-0

Μπρέντφορντ - Τσέλσι 0-1

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 0-1

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ