ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Η Νιούκαστλ "τέλειωσε" τον Στιβ Μπρους

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Στιβ Μπρους, στην αναμέτρηση με τη Γουλβς
Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Στιβ Μπρους, στην αναμέτρηση με τη Γουλβς © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ αποτελεί από το πρωί της Τετάρτης (20/10) ο Στιβ Μπρους, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τις "καρακάξες" οκτώ μήνες νωρίτερα, μετά την εξαγορά του συλλόγου από τους Σαουδάραβες.

Επίσημο είναι πλέον, από το πρωί της Τετάρτης (20/10) το "διαζύγιο" ανάμεσα στη Νιούλαστλ και τον Στιβ Μπρους, με τον Άγγλο τεχνικό να ολοκληρώνει τη συνεργασία του με τις "καρακάξες" έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η απόφαση ήταν κοινή.

Η έλευση του Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν στο τιμόνι της Νιούκαστλ, ο οποίος εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Μάικ Άσλεϊ, οδήγησε τον 60χρονο κόουτς στην πόρτα της εξόδου, με την ομάδα να βρίσκεται σε αναζήτηση του προπονητή που θα την οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών.

Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας, όπως αναφέρουν τα μέσα στο Νήσι έχουν προσεγγίσει ήδη αρκετούς προπονητές και επτά είναι τα ονόματα που φέρονται να είναι υποψήφια για να τον αντικαταστήσουν τον Μπρους. Πρόκειται για τους Αντόνιο Κόντε, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Λουσιέν Φαβρ, Ερικ Τεν Χααγκ και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο σύλλογος ήρθε επίσης, σε επαφή με τον Ζινεντίν Ζιντάν, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά τους να έχει αντίκρισμα, αφού σύμφωνα με την AS, ο Γάλλος κόουτς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη Νιούκαστλ, καθώς δεν τον ενδιαφέρει το νέο πρότζεκτ.

Ο Μπρους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νιούκατσλ τον Ιούλιο του 2019 και έκτοτε μετράει με τις καρακάξες 29 νίκες, 25 ισοπαλίες και 43 ήττες σε 97 παιχνίδια που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι το παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ (2-3) ήταν το 1000ο στην καριέρα του ως προπονητής.

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ