ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκος Καρέλης στο Sport24.gr: "Μακάρι να γύριζα στον Παναθηναϊκό"

Νίκος Καρέλης στο Sport24.gr: "Μακάρι να γύριζα στον Παναθηναϊκό"
Karelis, panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Σε μια συζήτηση με τον Βασίλη Τεμπέλη στο λογαριασμό του Sport24.gr στο instagram, ο Νίκος Καρέλης από το Λονδίνο όπου μένει αγωνιζόμενος στην Μπρένφορντ μίλησε για τον Παναθηναϊκό που πέρασε τα καλύτερα του χρόνια, το αήττητο νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, την Εθνική και τους τραυματισμούς που τον έχουν σημαδέψει.

Ο Σωτήρης Νίνης τη Μεγάλη Πέμπτη έδωσε την ασίστ με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο instagram του Sport24.gr και ο Νίκος Καρέλης, τη Μεγάλη Παρασκευή, σκόραρε φιλοξενούμενος για μια ώρα του Βασίλη Τεμπέλη.

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ από το Λονδίνο όπου και μένει αναφέρθηκε στον κορονοϊό και τα μέτρα που δεν πάρθηκαν στην Αγγλία, μίλησε για το καλύτερο κεφάλαιο της έως τώρας καριέρα του τον Παναθηναϊκό στον οποίο θα ήθελε να επιστρέψει.

Επίσης αναφέρθηκε στο αήττητο νταμπλ που πήρε με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν βοήθησε όσο ο ίδιος θα ήθελε και τόνισε πως ποτέ δεν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα σε ερώτηση για το ποιος κατά την άποψη του είναι καλύτερος επιθετικός ο Μπεργκ ή ο Πρίγιοβιτς πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Σουηδού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Καρέλη στο Sport24.gr:

Πως είναι η κατάσταση στο Λονδίνο;
" Η κατάσταση πάνω –κάτω είναι η ίδια με τον περισσότερο , αλλά πιο δύσκολα στο Λονδίνο. Είδαμε ότι άργησαν να πάρουν μέτρα και αυτό επηρέασε ώστε να εξαπλωθεί ο ιός και να έχουμε αρκετά θύματα. Οι θάνατοι είναι περίπου 1.000 κάθε μέρα".

Είπες ότι άργησαν να πάρουν μέτρα. Γιατί πιστεύεις έγινε αυτό;
"Λίγα πράγματα που έχω μάθει για τον λαό εδώ είναι πως είναι λίγο ξεροκέφαλοι σαν άνθρωποι. Θέλουν να κάνουν με το δικό τους τρόπο τα πράγματα. Την ώρα που τα πάντα έκλειναν στις άλλες χώρες τα πάντα εδώ ήταν ανοιχτά. Δεν ξέρω γιατί άργησαν να πάρουν μέτρα. Μετά που μίλησαν με επιδημιολόγους για όσα γίνονταν στην Ιταλία πήραν μέτρα αλλά ήταν αργά".

Πως γίνονται οι προπονήσεις στην Αγγλία αυτό το διάστημα;
"Έχω δει κάποιες ομάδες κάνουν προπονήσεις με ένα πρόγραμμα το ζουμ. Εμείς έχουμε ειδικά προγράμματα από την ομάδα, προσπαθούμε να κάνουμε προπονήσεις μέσα στο σπίτι ή σε ένα πάρκο".

Μιλάς με πρώην συμπαίκτες σου στην Ελλάδα για την κατάσταση;
"Είναι καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα, είμαι χαρούμενος για αυτό αλλά πρέπει να συνεχίσουμε για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα".

Πως περνάει η ζωή ενός αθλητή στην καραντίνα;
"Εγώ πάω πάνω-κάτω όλη μέρα, έχω δύο παιδιά, ο μεγάλος τεσσάρων χρονών και ο μικρός τεσσάρων μηνών. Τρέχω με τον μεγαλύτερο γιο, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να παίξουμε στον κήπο όταν έχει καλή μέρα. Προσπαθώ να περνάω όμορφα με την οικογένεια μου, να γυμναζόμαστε όσο μπορούμε. Έχουν πει ότι μπορούμε να βγαίνουμε μια φορά τη μέρα, να πηγαίνουμε σε ένα πάρκο. Είμαι και στην αποκατάσταση πάνω οπότε πρέπει να συνεχίσω".

Είχες ένα σοβαρό τραυματισμό τον περασμένο Οκτώβριο, έπαθες ρήξη χιαστού, οπότε ίσως σου βγει σε καλό αν ολοκληρωθεί η σεζόν, ίσως καλύψεις κάποιο χαμένο έδαφος. Πως το βίωσες;
"Κακά τα ψέματα όταν έρχεται ένας σοβαρός τραυματισμός δεν μπορείς να το αποφύγεις. Εύχεσαι να πάνε καλά τα πράγματα στο χειρουργείο, να κάνεις την αποκατάσταση. Είναι δύσκολα και τώρα με αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα δυσκολότερο να γυμνάζεσαι και όταν έχεις μπροστά σου ένα πρόγραμμα και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις είναι ακόμα δυσκολότερο".

Ήταν ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός που είχες. Τα βάζεις με την τύχη σου; Πως αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή λες "γιατί σε μένα";
"Αυτό το είχα πει στον πρώτο τραυματισμό, που με επηρέασε περισσότερο νομίζω. Στο δεύτερο το κατάλαβα με τη μια. Εκείνο που είπα ήταν "άντε να περάσει αυτή η κατάσταση, με σκληρή δουλειά και να επιστρέψω πιο δυνατός"".

Είχες και έναν ακόμη τραυματισμό, είχες πάθει πνευμονική εμβολή στο Βέλγιο; Τι ακριβώς είχε γίνει;
"Μετά το πρώτο χειρουργείο ήμασταν στο Βέλγιο, είχα πόνους στο στήθος έκανα εξετάσεις και διαγνώστηκα με πνευμονική εμβολή. Ακολούθησα τη θεραπεία που έπρεπε να κάνω. Ήταν σπάνιο για έναν ποδοσφαιριστή ή αθλητή να πάθει αυτό το πράγμα. Έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να δούμε αν υπήρχε κάποιος λόγος. Ακολούθησα τη θεραπεία που έπρεπε και το άφησα πίσω και συνέχισα".

Στέλνει μήνυμα εδώ ο Λέο Ζαμπά και λέει "Πάμε Χουλκ". Όντως πως βγήκε το Χουλκ;
"Από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε όλο αυτό. Στην αρχή εργολάβος οικοδομών μετά Χουλκ".

Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα όταν το άκουγες;
"Δεν σκέφτεσαι πολλά προσπαθείς να το αφήσεις στην άκρη να μην σε επηρεάζει. Αυτό που έλεγα μετά από κάθε αγώνα είναι πως στον επόμενο θέλω να δείξω κάτι παραπάνω ώστε να αποδείξω πως αξίζω να παίζω στον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες που πήγα".

Στην Μπρέντφορντ βιώνοντας έστω και για λίγο το πρωτάθλημα της Championship πως το είδες; Σαν μια δεύτερη κατηγορία ή ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα;
"Είναι μια ξεχωριστή λίγκα, είναι δύσκολη. Θέλει να είσαι καλά γυμνασμένος, να έχεις μια καλή ομάδα. Η Championship μπορεί να είναι η δεύτερη κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μια αδύναμη κατηγορία. Μπαίνουν μέσα να πάρουν τη νίκη με τον οποιοδήποτε τρόπο, δουλεύουν πάνω στη δύναμη, την αντοχή".

Πως αντιμετωπίζουν οι ομάδες το γεγονός πως αν ολοκληρωθεί η σεζόν θα χρειαστεί να το κάνουν χωρίς κόσμο όπως ανακοινώθηκε σήμερα;
"Έχουν πολλά έσοδα απ’ αυτό. Θα είναι κρίσιμο για τις ομάδες. Θα επηρεαστούν οικονομικά αρκετά. Υπάρχουν τα εισιτήρια που ήδη έχουν πουληθεί για τα ματς που απομένουν, τα play off. Κάποιες ομάδες ίσως να μην αντέξουν και η ομοσπονδία θα πρέπει να κοιτάξει την ομάδα και να βοηθήσει τις ομάδες".

Πήρες πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ αήττητος και Κύπελλο, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα σου;
"Μια από τις κορυφαίες στην καριέρα μου. Δεν έπαιξα τόσο πολύ όσο θα ήθελα για να βοηθήσω την ομάδα. Σημαντική χρονιά έμαθα πολλά πράγματα από τους συμπαίκτες μου. Να κάνεις ένα τέτοιο ρεκόρ είναι δύσκολο. Ήμουν και εγώ μέρος. Αν και όπως είπα και πριν δεν βοήθησα".

Τα έχεις περισσότερο με τον εαυτό σου η με τον προπονητή που δεν σε έβαζε;
"Δεν μπορείς να πεις ότι είναι ο προπονητής ή εγώ το πρόβλημα. Ήταν οι συγκυρίες έτσι. Τις πρώτες δύο-τρεις εβδομάδες που ήρθα υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος. Έπαιξα βασικός κόντρα στον ΟΦΗ, τα πήγα καλά αλλά μετά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να δείξω αυτό που θα ήθελα. Δεν είμαι υπαίτιος μόνο εγώ, ούτε ο προπονητής. Ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα. Μετά πουλήθηκε ο Πρίγιοβιτς και η ομάδα είχε τον Άκπομ και μένα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν μάχη μεταξύ των δύο μας καθώς δεν μου δόθηκαν οι ίδιες ευκαιρίες. Η ομάδα στηρίχθηκε στον Άκπομ και πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Έπαιξες με Πρίγιοβιτς και με Μπεργκ. Δύο εκ των κορυφαίων επιθετικών που πέρασαν από την Ελλάδα. Ποιον θεωρείς καλύτερο;
"Μπεργκ με κλειστά τα μάτια. Δεν θέλω να πω ότι ο Πρίγιοβιτς δεν είναι καλός επιθετικός αλλά έτσι όπως τους έζησα και τους δύο ο Μπεργκ είχε περισσότερα θετικά στοιχεία".

Υπάρχει φημολογία περί επιστροφής του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθήσει εκ νέου;
"Έδειξε πως στάθηκε καλά. Ήταν δεινός σκόρερ. Έχουν αλλάξει οι καταστάσεις, οι παίκτες που βοηθούσαν στον τρόπο παιχνιδιού του Πρίγιοβιτς. Μπορεί να γυρίσει και να βάλει αρκετά γκολ".

Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν Έλληνες παίκτες που αποτελούν βασικά στοιχεία του όπως οι Πέλκας, Λημνιός, Γιαννούλης, θεωρείς πως έχει αξιοποιήσει όσο έπρεπε το ελληνικό στοιχείο;
"Θεωρώ πως το έχει κάνει. Έχει σταθεί σε έναν βασικό κορμό Ελλήνων, έχουν πάρει εμπειρίες. Πέρσι ο Πέλκας βοήθησε αρκετά. Ο Λημνιός ήταν ένα ματς βασικός, ένα στον πάγκο αλλά τα πήγε εξαιρετικά. Ο Γιαννούλης φέτος κάνει μια καλή χρονιά και βέβαια οι κόποι τους ανταμείβονται κάθε χρόνο".

Ποιος θεωρείς πως πέρσι ήταν ο παίκτης κλειδί και γιατί θεωρείς φέτος η ομάδα δεν τα πήγε εξίσου καλά; "Ήταν λίγο απ’ όλα. Αυτό που έβλεπα εγώ ήταν πως πέρσι ο προπονητής προετοίμαζε την ομάδα όσο καλύτερο μπορούσε και οι παίκτες έδιναν το κάτι παραπάνω. Ο βασικός κορμός ήταν αυτός που έδωσε τα μέγιστα. Ο Βαρέλα με τον Κρέσπο, ο Σάκχοβ και μπροστά ο Μπίσεσβαρ".

Μίλησες για τον Γιαννούλη αλλά στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει και ο Τσιμίκας θεωρείς πως είναι θέμα χρόνου να τους δούμε στο εξωτερικό;
"Εννοείται το πιστεύω. Έχουν δουλέψει αρκετά για να έχουν καθιερωθεί στις ομάδες τους και μακάρι να τους δούμε τη νέα σεζόν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα".

Κεφάλαιο Γκενκ, πόσο άλλαξε την ποδοσφαιρική σου κοσμοθεωρία;
"Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου η μεταγραφή μου στην Γκενκ. Όταν πήγα εγώ αναγνώρισα ότι υπήρχε γύρω απ’ όλη την ομάδα ένα επιτελείο που σε βοηθούσε ώστε να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Τόσους αγώνες, ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήρθε μετά και ο τραυματισμός, το έζησα και αυτό, είδα τη βοήθεια μου έδωσαν. Γιατί αλλιώς είναι να είσαι στην Ελλάδα και να επικοινωνείς 100% μαζί τους και αλλιώς να είσαι στο εξωτερικό".

Υπήρχε πίεση από τον Παναθηναϊκό να πάρεις μεταγραφή τότε ή το ήθελες και εσύ;
"Εφόσον είχε έρθει και ο αποκλεισμός υπήρχε μια μικρή πίεση και έπρεπε να γίνει το επόμενο βήμα στην καριέρα μου".

Υπήρχε ποτέ επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό;
"Όχι επίσημη πρόταση δεν υπήρχε. Με τον μάνατζερ μου ότι είχαν πει αλλά όχι κάτι περισσότερο".

Όταν πέρυσι πήγες στον ΠΑΟΚ υπήρχε ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ. Τι συνέβη;
"Σε αυτό το κομμάτι έπαιξε ρόλο ο μάνατζερ μου. Μίλησε και με τις δύο ομάδες έκρινε πως το καλύτερο θα ήταν ο δανεισμός μου στον ΠΑΟΚ, τα ζυγίσαμε και αποφασίσαμε πως καλύτερο θα ήταν να πάω στον ΠΑΟΚ"
.

Πόσο μεγάλο κεφάλαιο ήταν για σένα ο Παναθηναϊκός και θα ήθελες να επιστρέψεις;
"Μακάρι γιατί όχι. Επαγγελματίες είμαστε. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καριέρα μου με βοήθησε να βελτιωθώ μέσα από την ευκαιρία που μου δόθηκε από τους Νταμπίζα και Αναστασίου και όλο το επιτελείο τότε της ομάδας. Υπήρχε ένα καλό κλίμα στην ομάδα και τα αποδυτήρια. Όλοι προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πήραμε το κύπελλο και ήταν ένας σημαντικός σταθμός για εμένα".

Πρόλαβες και τον Στραματσόνι στα πρώτα του ματς. Τι έγινε και πήγε στράφι μια γενική ιδέα αξιοποίησης ελλήνων παικτών;
"Έζησα τον Στραματσόνι για δύο περίπου μήνες. Δεν έζησα τόσο τα αποδυτήρια για το τι πήγε λάθος. Δεν μπόρεσε να βγει η ομάδα στην Ευρώπη και αυτό επηρέασε αρκετά. Δεν ήμουν μέσα αλλά είδα ότι το να φέρνεις παίκτες απλά για μα τους φέρνεις δεν είναι ότι καλύτερο και προφανώς δεν λειτούργησε όλο αυτό".

Έκανες το ντεμπούτο σου στην Εθνική με τον Ρανιέρι τι πήγε λάθος σε εκείνη την προσπάθεια;
"Αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου νομίζω. Δεν έχω την απάντηση ακριβώς. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε αλλά ήρθαν αποτελέσματα άσχημα το ένα πίσω από το άλλο. Είχαμε ένα μεγάλο βάρος να συνεχίσουμε την ιστορία της εθνικής Ελλάδος αλλά με δύο αγώνες με τα Νησιά Φερόε που χάσαμε και στα δύο ήταν κακό για όλους μας, ντρεπόμασταν, τρώγαμε σφαλιάρες, άλλαζαν οι προπονητές συνέχεια, ήρθαν πολλά παιδιά στην Εθνική, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Πολλά νέα παιδιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά δεν έβγαινε. Ίσως βλέπαμε την εθνική και ως ξεκούραση".

Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται τώρα;
"Ήλπιζα ότι θα τα πάει καλά και μέχρι στιγμής η ομάδα πάει αρκετά καλά. Άλλαξε ένα πλάνο ήρθαν οι Κωνσταντινίδης-Φύσσας. Ένας προπονητής με άλλη φιλοσοφία, πήρε χρόνο. Είδαμε πως πολλοί παίκτες ακολούθησαν σωστά το πλάνο που είχε, έχει γίνει μια καλή αρχή".

Θα ήθελες να είσαι μέλος αυτής της Εθνικής;
"Εννοείται αυτό. Πάντα το θέλω το σκεφτόμουν και πριν τον τραυματισμό μου, ήλπιζα μέσα από τα παιχνίδια να επιστρέψω κάποια στιγμή. Μπήκε μια παύση βέβαια σε όλο αυτό".

Απογοητεύτηκες ποτέ μέσα απ’ όλες τις ατυχίες που σε βρήκαν στην καριέρα σου;
"Ο πρώτος τραυματισμός με επηρέασε αρκετά και ο δεύτερος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Προσπαθώ να το αφήσω πίσω μου".

Αγαπημένος σου συμπαίκτης ποιος είναι;
"Είχα πολλούς δεν θα πω έναν. Τα αποδυτήρια που είχαμε στον Παναθηναϊκό ήταν ωραία. Ζέκα, Μπεργκ, Λαγός, Κουτρουμπής".

Θεωρείς πως εκείνη η ομάδα μπορούσε να τα πάει καλύτερα;
"Σίγουρα το πιστεύω. Υπήρχαν δυνατότητες για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο αποκλεισμός μας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Βέβαια τα πράγματα ήρθαν έτσι και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε".

Οι ώρες της καραντίνας πως περνάνε;
"Βλέπω πολλές ταινίες, επιστημονικής φαντασίας. Κάποιες σειρές, είδα τελευταία και το La Casa De Papel".

Με ποιον ταυτίζεσαι περισσότερο από τους χαρακτήρες;
"Μάλλον με τον νευριασμένο τον Ντένβερ επειδή έχει λίγο τρέλα".

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που μένει σπίτι του;
"Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους αυτό το δύσκολο καιρό. Να μένουμε μέσα, να προστατευθούμε και όταν περάσουν όλα αυτά θα βγούμε ξανά έξω και θα απολαύσουμε τον ήλιο και ότι μας προσφέρει η Ελλάδα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ