THE SPORTS ECONOMIST

Νικολάου: Ο Αλέσιο Ντιονίσι τον θέλει και στη Σασουόλο

Ο Δημήτρης Νικολάου με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη Αβάτου.
Ο Δημήτρης Νικολάου με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Μετά τη συνεργασία τους στην περυσινή σεζόν προβιβασμού της Εμπολι στη Serie A, ο νέος πλέον τεχνικός της Σασουόλο, Αλέσιο Ντιονίσι έχει στη λίστα του για το κέντρο της άμυνας των "νεροβέρντι" τον Δημήτρη Νικολάου.

To ότι η Σασουόλο έχει περισσότερους διεθνείς στην αποστολή της Ιταλίας στο Euro 2020 από όσους έχουν – για παράδειγμα – η πρωταθλήτρια Ιντερ και η Μίλαν είναι επιπλέον απόδειξη της εντυπωσιακής προόδου των "νεροβέρντι" τα τελευταία χρόνια. Προόδου που επιτυγχάνεται σε κάθε επίπεδο, είτε αγωνιστικό, είτε οργανωτικό, είτε μεταγραφικό και που πλέον μοιάζει ανεπηρέαστη από πρόσωπα.

Προ μερικών ημερών, ο επί τριετίας τεχνικός της, Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι ανέλαβε την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πρώτη του κίνηση, η αγορά έναντι 12 εκατ. ευρώ του Βραζιλιάνου στόπερ Μάρλον. Διάδοχος του Ιταλού τεχνικού στα ηνία της Σασουόλο, ο Αλέσιο Ντιονίσι, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Serie Β στην περυσινή σεζόν στον πάγκο της Έμπολι.

Προφανής αναγκαιότητα για τη Σασουόλο η αντικατάσταση του Μάρλον, χωρίς να είναι απίθανο (κάθε άλλο) να μην αρκεστεί σε προσθήκη μόνο ενός κεντρικού αμυντικού. Σε περίοπτη θέση στη λίστα της είναι ο Δημήτρης Νικολάου, αγαπημένο παιδί του νέου της τεχνικού κατά τη συνεργασία τους που έφερε την Εμπολι ξανά στα σαλόνια του καμπιονάτο.

Και η Σπέτσια στο κόλπο της απόκτησής του

Ο Νικολάου έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα της Τοσκάνης, η εξαιρετική του όμως περασμένη σεζόν στη Serie B έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών άλλων ομάδων της Serie A. Μεταξύ αυτών η Σπέτσια, στην οποία αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή την 1η Ιουλίου ο άνθρωπος που έφερε τον Ελληνα κεντρικό αμυντικό στην Ιταλία, όντας τότε στο αντίστοιχο πόστο στην Εμπολι, ο Ρικάρντο Πετσίνι.

Η Σασουόλο πάντως έχει δεδομένα τη μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Έμπολι, η οποία για να συναινέσει στην παραχώρηση του στυλοβάτη της αμυντικής της γραμμής αξιώνει ένα ποσό κοντά (ή και λίγο περισσότερο) από αυτό που δαπάνησε πριν δύο καλοκαίρια (4 εκατ. ευρώ) για να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα διατηρεί και εξαιρετικές σχέσεις με την Εμπολι, από την οποία αγόρασε τον Ιβοριανό χαφ, Χαμέντ Τραορέ έναντι 16 εκατομμυρίων, πόσο που θα καταβάλλει βάσει συμφωνίας στα τέλη Ιουνίου.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό του (εν προκειμένω τουλάχιστον) ενδιαφέροντος για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό εκ μέρους της Σασουόλο, η οποία φαίνεται πως έχει διάθεση να δημιουργήσει μια μικρή ελληνική παροικία πλαισιώνοντας τον Γιώργο Κυριακόπουλο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ