ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ: Νέες δικαστικές περιπέτειες τον Οκτώβριο για τον Βραζιλιάνο

Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν © 2021 MICHEL EULER / AP IMAGES

Ο Νεϊμάρ θα βρεθεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης τον Οκτώβριο και θα δικαστεί για φερόμενες παρατυπίες που διεπράχθησαν κατά την μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.

Ο Νεϊμάρ θα βρεθεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίους στη Βαρκελώνη. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα δικαστεί για φερόμενες παρατυπίες που διεπράχθησαν στη μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης οι γονείς του και οι πρώην προέδροι της Μπάρτσελόνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Η υπόθεση είχε περάσει αρχικά στο αρχείο μετά από απόφαση του δικαστή Χοσέ ντε λα Μάτα λόγω έλειψης στοιχείων, μία ομάδα δικαστών υπό την Άνχελα Μουρίγιο υποστήριξε ότι εντόπισε στοιχεία, για να υπάρξει τώρα ένα ακόμη δικαστήριο. Η εισαγγελία ζήτησε σε βάρος του Βραζιλιάνου ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Για την ιστορία, δύο συμβόλαια από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 επανεξετάστηκαν από τη δικαστική ομάδα, η οποία υποστηρίζει ότι η πληρωμή 40.000.000 ευρώ από την Μπαρτσελόνα στον παίκτη ως εγγύηση της μεταγραφής του αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος "ελεύθερης αγοράς" για τους ποδοσφαιριστές.

Η πληρωμή όριζε ότι σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ο Νεϊμάρ και ο πατέρας του όφειλαν να επιστρέψουν 10.000.000 ευρώ στον σύλλογο. Ο όρος αυτός περιγράφηκε από τα νέα δικαστικά έγγραφα ως "απάτη" και "συνειδητή προσομοίωση".

Οι Καταλανοί κατέβαλαν 17.100.000 ευρώ στη Σάντος για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή και τα 40.000.000 ευρώ στον πατέρα του παίκτη, τα οποία αργότερα μετατράπηκαν σε απολαβές του.

Παρ' όλα αυτά, μετά από την παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ από τη θέση του προέδρου των "μπλαουγκράνα", ο σύλλογος παραδέχθηκε ότι το κόστος της μεταγραφής ήταν μεγαλύτερη και έφτασε τα 86.000.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν είχαν καταβληθεί όλοι οι απαραίτητοι φόροι για τη μετακίνηση, με συνέπεια το πραγματικό κόστος να υπολογίζεται στα 100.000.000 ευρώ.

Το περίπλοκο της υπόθεσης σε συνδυασμό με τις παρατυπίες από πλευρές συλλόγου και παίκτη προκάλεσαν ζημιά στην αλυσίδα super market "DIS", η οποία κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ όσο αγωνιζόταν στη Βραζιλία και η οποία πήρε μερίδιο μικρότερο από αυτό που αντιστοιχούσε στο συνολικό ποσό της μεταγραφής.

Ο βραζιλιάνικος όμιλος σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος με την ανακοίνωση για τη δίκη ένα μήνα πριν το Μουντιάλ του Κατάρ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ