ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Lobianco: "Ο Νεϊμάρ κατηγορείται στη Βραζιλία για σχεδιασμό ένοπλης ληστείας και ομοφοβικά σχόλια"

Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεν και την Παρί για την Ligue 1 στις 9 Μαΐου του 2021.
Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεν και την Παρί © 2021 DAVID VINCENT/ASSOCIATED PRESS

Ο Αγκρίπινο Μαγκαλιάες κατήγγειλε τον Νεϊμάρ στη δικαιοσύνη ότι σχεδιάζει ένοπλη ληστεία εις βάρος του, ενώ τον δικηγόρο του ότι τον απειλεί για τη ζωή του. Ο λόγος είναι η δικαστική διαμάχη που έχουν οι δύο πλευρές για ομοφοβικά σχόλια του "Νέι" στο παρελθόν.

Ο Βραζιλιάνος βουλευτής, Αγκριπίνο Μαγκαλιάες, ο οποίος είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας άσκησε μια αγωγή στο δικαστήριο του Σάο Πάολο κατά του Νεϊμάρ, αλλά και του δικηγόρο του, κατηγορώντας τους ότι σχεδιάζουν ένοπλη ληστεία εναντίον του και ότι ο δικηγόρος του απειλεί τη ζωή του, όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Lobianco".

Ο Μαγκαλιάες κατηγορεί τον Νεϊμάρ ότι θέλουν να κλέψουν το κινητό του, στο οποίο υπάρχουν οι συνομιλίες με τις οποίες μπορεί να φανερώσει στο δικαστήριο τις προθέσεις των δύο ανδρών εναντίον του ότι θα τον σκοτώσουν. Μέσω του δικηγόρου του, ο Μαγκαλιάες ζητάει να καταδικαστεί ο Νεϊμάρ με ποινή φυλάκισης, αλλά και με χρηματική αποζημίωση, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Βραζιλιάνος ακτιβιστής αναφέρει στην αγωγή του, ότι από τότε που μίλησε για τα ομοφοβικά σχόλια του Νεϊμαρ κρύβεται και δεν μπορεί να βρει σταθερή δουλειά και αλλάζει διευθύνσεις υπό τον φόβο ότι οι απειλές που δέχεται θα γίνουν πραγματικότητα.

Η αφορμή που παραθέτει ο Αγκριπίνο είναι τα ομοφοβικά σχόλια του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν με φίλους του εις βάρος του, αλλά και κατά του πρώην συντρόφου της μητέρας του, Τιάγκο Ράμος, ο οποίος είχε σχέσεις και με άνδρες.

Ο Αγκρίπινο είχε καταγγείλει τον Νεϊμάρ για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια, όμως η αρμόδια εισαγγελέας, Κριστιάνα Τόμπιας ντε Αγκιάρ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου του "Νεϊ" και γι' αυτό το λόγο αθωώθηκε ο Νεϊμάρ αρχικά για τα συγκεκριμένα σχόλια.

Ωστόσο αυτό ανακαλύφθηκε από τη δικαιοσύνη, κατόπιν καταγγελίας των κατήγορων του Νεϊμάρ, με αποτέλεσμα να επανεκκινήσουν οι έρευνες για τα σχόλια που έκανε στο παρελθόν, αποβάλλοντας την αρμόδιο εισαγγελέα από αυτή την υπόθεση, με την κατηγορία ότι δεν προσκόμισε έγγραφα προς τη δικαιοσύνη για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά την επανεκκίνηση των ερευνών για το ομοφοβικά σχόλια του Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος άσος και ο δικηγόρος του, τον προσέγγισαν με σκοπό να του δώσουν χρήματα για συμβιβασμό, λιγότερα από αυτά που ζητάει ο ίδιος, για να τελειώσει εκεί το θέμα. Αυτός δεν τα δέχθηκε και έκτοτε ακολούθησαν αυτά για τα οποία κατηγορεί τους δύο άνδρες.

Photo Credits: © 2021 David Vincent/Associated Press

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ