ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέα Σαλαμίνα - Παναθηναϊκός 0-1: Με Μπερνάρ και Σπόραρ ολοκλήρωσε νικητής τις φιλικές υποχρεώσεις του στην Κύπρο

Ο Σπόραρ σκοράρει στη διάρκεια του αγώνα Νέα Σαλαμίνα - Παναθηναϊκός | 7 Δεκεμβρίου 2022
Ο Σπόραρ σκοράρει στη διάρκεια του αγώνα Νέα Σαλαμίνα - Παναθηναϊκός | 7 Δεκεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο τελευταίο φιλικό που έδωσε στην Κύπρο με τον Σπόραρ να είναι ο σκόρερ του τριφυλλιού και τους πράσινους να δείχνουν καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Κύπρο με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και με καλό πρόσωπο για τουλάχιστον 60-70 λεπτά καθώς επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 με σκόρερ τον Σπόραρ. Οι πράσινοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Μπερνάρ που μοίρασε αρκετά σωστά το παιχνίδι του τριφυλλιού ενώ για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό θετική παρουσία είχε και ο Βέρμπιτς.

Την ίδια ώρα το τριφύλλι απειλήθηκε ελάχιστα, μόνο μια φάση στο δεύτερο μέρος απείλησε τους πράσινους με τον Μπρινιόλι να διώχνει με το πόδι και να κρατάει το μηδέν στην άμυνα του. Πλέον ο Παναθηναϊκός επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα και θα συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει της έναρξης ξανά των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Γιοβάνοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φιλικά έβαλε μια ενδεκάδα με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του και στο δεύτερο μέρος έριξε στη μάχη τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχε πάρει μαζί του.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτη φορά στο 7' όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Σένκεφελντ στο δεύτερο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά πάσα προς τον Βέρμπιτς ο οποίος επιχείρησε με νέα κεφαλιά να σκοράρει και η μπάλα έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Κίσσα.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι Μπερνάρ-Βέρμπιτς και Σπόραρ άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον Σλοβένο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 18' όταν ο Μπερνάρ κατέβασε τη μπάλα, έδωσε ωραία δεξιά του στον Παλάσιος που έκανε με τη μια το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κίσσα.

Η πίεση του Παναθηναϊκού σε αυτό το πρώτο μέρος καρποφώρησε στο 29' όταν ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κίσσας απομάκρυνε τη μπάλα με τις γροθιές του αλλά αυτή έφτασε στον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε να βρει με τη μια τον Σπόραρ, ο Ντιακιτέ έκανε το τάκλιν αλλά δεν απομάκρυνε με τον Σλοβένο φορ να κάνει το σουτ με το αριστερό και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε δέκα αλλαγές και ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο ματς τους Μπρινιόλι και Πούγγουρα στις θέσεις των Λοντίγκιν και Σένκεφελντ. Η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με τη συμπλήρωση 20 δευτερολέπτων στο δεύτερο μέρος με τον Κλίμοβιτς από κοντά να πλασάρει αλλά ο Ιταλός κίπερ κράτησε το μηδέν.

Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 63' όταν αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά με τους Βαγιαννίδη-Κυριόπουλο να αλλάζουν την μπάλα και τελικό αποδέκτη το νεαρό εξτρέμ που έκανε το σουτ με τον Κίσσα να διώχνει σε κόρνερ.

Η Νέα Σαλαμίνα θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 77' όταν ο Σταλόνε βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας (83' Καρανίδης), Ντιακιτέ (46’ Μάντζεκ), Σεργίου (46’ Βίκτωρος, 86' Φράγκος), Νικολάου (46’ Οφόρι), Άδωνη (46’ Λέουκο), Μιγκελίτο (46’ Καρλίτος), Μαρκάσα (46’ Φιάκας), Κουμουρής (46’ Φελίπε, 86' Παύλου), Ντορεγκαράι (46’ Σταλόνε, 86' Ευθυμίου), Τιάγκο (46’ Κλίμοβιτς), Μπότεακ (46’ Τσίκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46' Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (46' Πούγγουρας), Μάγκνουσον (68' Σάρλια), Χουάνκαρ (61' Σάντσες), Πέρεθ (61' Συμεωνίδης), Τσόκαϊ (80' Σιδεράς), Μπερνάρ (68' Κρυπαράκος), Βέρμπιτς (68' Σαβιέρ), Παλάσιος (61' Κυριόπουλος), Σπόραρ. (61' Καμπετσής)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ