ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για τον Παϊρότζ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα προκηρύξει Γενική Συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα επιτρέψει στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να βάλει χρήματα.

Τον δρόμο για την είσοδο του στον Παναθηναϊκό, θα δείξει στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, θα συνεδριάσει την Πέμπτη (14/6) στις 14:30, προκειμένου να επισπεύσει τις εξελίξεις για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Καταρχάς, το ΔΣ θα κλείσει πρόωρα την τρέχουσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (έληγε στις 7 Ιουλίου), πιστοποιώντας τη μερική ή την ολική κάλυψη της. Κατόπιν, θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 4 ή τις 5 Ιουλίου, προκειμένου να προκηρυχθεί νέα ΑΜΚ, μέχρι του ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την κατάθεση χρημάτων απ' ευθείας στο ταμείο της ΠΑΕ, ο Πιεμπονγκσάντ θα σφραγίσει την απόκτηση των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου. Πρακτικά, τα λεφτά του Ταϊλανδού θα επικυρώσουν τη συμφωνία, ώστε ο Παναθηναϊκός να περάσει υπό τον έλεγχο της "Pan Asia".

Δεν είναι βέβαιο ότι ο Πιεμπονγκσάντ θα καταβάλλει με τη μία 20 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση της εταιρίας ίσως "σπάσει" σε μικρότερα κομμάτια, που θα εξυπηρετήσουν το σχέδιο του Ταϊλανδού. Όμως, είναι απαραίτητο να μπουν αρκετά λεφτά, ώστε η διοίκηση να φανεί συνεπής στις πληρωμές και να επανέρθει πλήρως η ομαλότητα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ