ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χραντέτσκι στο Sport24.gr: "Δεν είμαι ιδιοφυΐα, αλλά με τον Αναστασιάδη οι Έλληνες χαίρονται το ποδόσφαιρο"

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φινλανδός γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, Λούκας Χραντέτσκι, μίλησε στο Sport24.gr για τη διαφορά της Εθνικής Ελλάδας επί τεχνικής ηγεσίας Μίκαελ Σκίμπε και Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά και τα "ιδιαίτερα" ελληνικά του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν.

Η εθνική Φινλανδίας γνώρισε την ήττα (1-0) από την αντίστοιχη της Ελλάδας στο Nations League, αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Ο 28χρονος γκολκίπερ των Σκανδιναβών, Λούκας Χραντέτσκι, μίλησε στο Sport24.gr για την επιτυχία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, αλλά και τον συμπαίκτη του στη Λεβερκούζεν, Παναγιώτη Ρέτσο.

- Περίμενες όταν ξεκινούσε η διαδικασία του Nations League ότι η Φινλανδία θα έπαιρνε την πρώτη θέση;

"Το ήλπιζα, όπως όλοι μας. Κανείς, όμως, δεν το περίμενε. Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμη. Απλά ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο Euro. Είμαστε υπερήφανοι".

- Ήταν η Ελλάδα τόσο κακή, ή η Φινλανδία τόσο καλή σε αυτά τα δύο ματς;

"Στο Τάμπερε ήμασταν καλύτεροι. Με τον νέο προπονητή εύχομαι στην Εθνική σας να τα πάει καλύτερα".

- Ως ποδοσφαιριστής σίγουρα μπορείς να κρίνεις καλύτερα... διαπίστωσες κάποια διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του Σκίμπε και την Ελλάδα του Αναστασιάδη;

"Κοίτα, δεν είμαι ιδιοφυΐα της τακτικής, αλλά δεν ήθελε και πολύ να καταλάβεις ότι οι Έλληνες με τον νέο προπονητή χαίρονταν πιο πολύ το ματς και το απολάμβαναν".

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Είσαι τοπ-επιπέδου γκολκίπερ, αλλά κι απέναντι είχες έναν τοπ-επιπέδου γκολκίπερ. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει μόλις πέντε μήνες στην Μπενφίκα και το όνομά του ακούγεται για κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Η άποψή σου;

"Τον ξέρω τον Οδυσσέα. Παίξαμε αντίπαλοι στην Bundesliga στην πρώτη μου χρονιά σε Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη. Χάρηκα που είδα την εξέλιξή του. Δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη επιλογή για τον "άσο" της Ελλάδας".

- Έχεις κι έναν Έλληνα συμπαίκτη στο Λεβερκούζεν...

"(γέλια) ο Ρέτσος".

- Σου έχει μάθε ελληνικές λέξεις ήδη;

"Μ@λ@κ@ (γέλια)".

- Εκπλήσσεσαι που δεν τον είδες εδώ σήμερα;

"Μου το είχε πει πριν ταξιδέψω ότι δεν θα ήταν, δεν ξέρω το λόγο. Νομίζω είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά θα ήθελα να τον βρω εδώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ