NATIONS LEAGUE

Τζάκα και Σακίρι απολογήθηκαν για τον αλβανικό αετό

Τζάκα και Σακίρι απολογήθηκαν για τον αλβανικό αετό
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Γκρανίτ Τζάκα και Τζερντάν Σακίρι ζήτησαν συγγνώμη για τον αλβανικό αετό που σχημάτισαν κόντρα στη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τόνισαν ότι δεν θα το ξανακάνουν.

Η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ισλανδία και την Αγγλία και με την ευκαιρία των αγώνων, δύο βασικοί διεθνείς ποδοσφαιριστές μίλησαν για την πρόσφατη κίνησή τους, να πανηγυρίσουν γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, σχηματίζοντας αλβανικό αετό.

Οι Γκρανίτ Τζάκα και Τζερντάν Σακίρι είχαν τιμωρηθεί με 8.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή η ενέργειά τους συνιστά πολιτική πράξη, η οποία απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA. Μάλιστα, ο πανηγυρισμός αυτός, ο οποίος εκπορεύεται από την αλβανοκοσοβάρικη καταγωγή τους, πραγματοποιήθηκε σε αγώνα κόντρα στη Σερβία, με συνέπεια να "πυροδοτήσει" έντονες αντιδράσεις.

"Λυπάμαι γι' αυτό που συνέβη στο τουρνουά της Ρωσίας. Λυπάμαι για ό,τι έγινε. Θα ήμουν ηλίθιος αν το έκανα ξανά", δήλωσε ο Τζάκα, όταν ρωτήθηκε ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα.

"Φυσικά και απολογούμαι, αν υπήρξε κόσμος που αισθάνθηκε επίθεση από αυτό", υπερθεμάτισε ο Σακίρι, ο οποίος ετοιμάζεται για ακόμα μία δύσκολη αποστολή, το ταξίδι του στη Σερβία ως παίκτης της Λίβερπουλ για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League.

Συγγνώμη ζήτησε και ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ, ο οποίος παρότι δεν μοιράζεται τις ίδιες ρίζες, είχε πανηγυρίσει κι αυτός με τον ίδιο τρόπο με τους συμπαίκτες του: "Δεν θέλαμε να ξεπεράσουμε τα όρια. Απολογούμαστε γι' αυτό που προκαλέσαμε".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ