Σκέψεις αποχής από το Nations League για τη Δανία!

Η διαμάχη ανάμεσα στους διεθνείς παίκτες και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, με επίκεντρο τα διαφημιστικά συμβόλαια, οδηγείται στα άκρα, με την σκανδιναβική χώρα να σκέφτεται την πιθανότητα αποχής από τους αγώνες του UEFA Nations League.

Σκανδιναβικό... μποϊκοτάζ με φόντο το UEFA Nations League. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους παίκτες και την Π.Ο. της Δανίας με αφορμή τα διαφημιστικά συμβόλαια λαμβάνει διαστάσεις, καθώς το ενδεχόμενο να μην κατέβουν οι "δυναμίτες" στα παιχνίδια του Nations League είναι πέρα για πέρα ορατό.

Η απόφαση να μην πατήσει χορτάρι η Δανία σε επίσημο αγώνα της διοργάνωσης βρίσκει σύμφωνο τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγκε Χαρέιντε, ενώ σύμμαχοι είναι και οι παίκτες, με τις απόψεις τους να συμβαδίζουν αναφορικά με το επικείμενο "εμπάργκο" στο UEFA Nations League.

Σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της σκανδιναβικής χώρας δεν κατέβει στους αγώνες με Σλοβακία (5/9) και Ουαλία (9/9), τότε κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την UEFA, ενώ ο κίνδυνος αποκλεισμού από τα προκριματικά του EURO 2020 περιλαμβάνεται στο μενού των πιθανών τιμωριών.

Το μάρκετινγκ έχει εισβάλει στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο, με την εμπορευματοποίηση να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο. Το παράδειγμα των αντικρουόμενων συμφερόντων στην εθνική Δανίας είναι χαρακτηριστικό, καθώς τα διαφημιστικά συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι διεθνείς παίκτες με εταιρείες, έρχονται σε αντιδιαστολή με τις χορηγικές συμφωνίες που έχει συνάψει η εθνική ομάδα.

Η πολυπόθητη λύση δεν έχει κατατεθεί ακόμη στο διαπραγματευτικό τραπέζι, με το ενδεχόμενο οι Δανοί να παρουσιαστούν στους αγώνες με ποδοσφαιριστές από τα μικρά κλιμάκια των εθνικών τους ομάδων να κερδίζει έδαφος, ούτως ώστε να αποφευχθεί η τιμωρία.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.