ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League: Στα τελικά η Πορτογαλία μετά το 0-0 στην Ιταλία, μεγάλες νίκες για Σκωτία, Ρουμανία

Italy's Alessandro Florenzi, left, and Portugal's Bruma challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Portugal at the San Siro Stadium, in Milan, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Italy's Alessandro Florenzi, left, and Portugal's Bruma challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Portugal at the San Siro Stadium, in Milan, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP IMAGES/AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι του Nations League ανάμεσα στην Ιταλία και την Πορτογαλία στο "Σαν Σίρο" με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να εξασφαλίζει την πρόκριση στην τελική φάση.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής του Nations League ανάμεσα στην Ιταλία και την Πορτογαλία που διεξήχθη στο "Σαν Σίρο" έλειψε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

Το παιχνίδι στο "Σαν Σίρο" ήταν αρκετά όμορφο με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και την Πορτογαλία να ανεβαίνει στο τελευταίο εικοσάλεπτο κυνηγώντας με αξιώσεις το γκολ.

Η Ιταλία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 5' το σουτ του Ινσίνιε απέκρουσε ο Ρουί Πατρίσιο και εν συνεχεία ο Ιμόμπιλε έστειλε τη μπάλα έξω. Η Πορτογαλία απάντησε με τον Μπρούμα στο 11' αλλά ο Κιελίνι έσωσε με προβολή την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι στο 35' είχαν μια ακόμη καλή στιγμή με τον Ιμόμπιλε να σουτάρει και τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει τη μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η κεφαλιά του Μπονούτσι αυτή που έφυγε λίγο έξω.

Στο δεύτερο μέρος η Ιταλία συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά χωρίς να απειλεί την εστία της Πορτογαλίας η οποία είχε πρώτη τη καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος όταν στο 73' ο Ζοάο Μάριο με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντοναρούμα με σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν για την εστία της Ιταλίας αφού απέκρουσε το σουτ του Καρβάλιο.

ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΣΚΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΑΠΟ ΤΟ 23'

Για το 1ο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας αναμετρήθηκαν η Αλβανία με τη Σκωτία όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-0 των γηπεδούχων που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 23' λόγω αποβολής του Μαβράι με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι Σκωτσέζοι που διατήρησαν με τη νίκη τους τις πιθανότητες που έχουν για την κατάληψη της πρώτης θέσης βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 14' με τον Φράσερ να μπαίνει στην περιοχή και με σουτ από τα αριστερά να στέλνει τη μπάλα στην απέναντι πλευρά.

Εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο Μαβράι, ο αμυντικός του Άρη, δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για κουτουλιά στον Κρίστι. Οι φιλοξενούμενοι με παίκτη παραπάνω έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η Σκωτία κέρδισε πέναλτι με τον Φλέτσερ να είναι εύστοχος. Το 3-0 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 55΄με σκόρερ τον Φόρεστ. Ο ίδιος παίκτης στο 67' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και πλασέ από την περιοχή.

ΕΥΚΟΛΗ ΤΡΙΑΡΑ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Για το 4ο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας η Ρουμανία υποδέχθηκε την Λιθουανία και δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της και να παραμείνει στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τη Σερβία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7΄με πλασέ του Πούσκας από το ύψος του πέναλτι. Το 2-0 για τους Ρουμάνους έγινε στο 47' με προβολή από κοντά του Κεσέρου. Και το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Στάντσιου στο 65'.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ιταλία:Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπιράγκι, Βεράτι (81' Πελεγκρίνι), Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέσα (87' Μπαράρντι), Φλορένζι, Ιμόμπιλε (74' Λασανά), Μπαρέλα, Μπονούτσι.

Πορτογαλία:Ρουί Πατρίτσιο, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Φόντε, Μπρούμα (85' Γκερέρο), Μπερνάντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Μάριο Ρουί, Πίτσι (68' Ζοζέ Μάριο), Αντρέ Σίλβα (90' Περέιρα).

Αλβανία:Μπερίσα, Βέσελι, Τζίμσιτι (52' Ντερνάκου), Γκρέζντα, Μεμουσάι, Μανάι (62' Μπαλάι), Τζάκα, Μαβράι, Μπινάκου, Κάτσε (28' Ισμαίλι), Ουζούνι.

Σκωτία:ΜακΓκρέγκορ Α., Πάτερσον, Ρόμπερτσον, Μπάτες, ΜακΚένα, ΜακΓκρέγκορ Κ., Φόρεστ, Άρμστρονγκ (61' Μακ Τομινάι), Φλέτσερ Σ. (68' Φίλιπς), Κρίστι, Φράσερ (72' Ρούσελ).

Ρουμανία:Ταταρουσάνου, Μπέζναρ, Μότι, Τσίπτσιου (65' Ντικ), Πούσκας, Μαξίμ, Μπάνκου, Κέσερου (68' Χάτζι), Αντόν, Σαπουνάρου, Στάντσιου (72' Τσικαλντού).

Λιθουανία:Σέκτους, Γκιρντβάινις, Ζούλπα, Βαϊτκούνας, Νοβίκοβας, Σίμκους (65' Σίβκα), Πετραβίτσιους (80' Καζλάουσκας), Βορομπγιόβας, Σιργέντας, Τσέρνιτς (74' Σερνάς), Μπαραβούκας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ:

LEAGUE Α (Group 3)

1. Πορτογαλία 7 (4-2)

2. Ιταλία 5 (2-2)

3. Πολωνία 1 (3-5)

LEAGUE C (Group 1)

1. Ισραήλ 6 (4-2)

2. Σκωτία 6 (7-2)

3. Αλβανία 4 (2-1)

LEAGUE C (Group 4)

1. Σερβία 11 (7-3)

2. Ρουμανία 9 (7-3)

3. Μαυροβούνιο 7 (5-2)

4. Λιθουανία 0 (2-12)

AP Photo/ AP IMAGES/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ