ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League: Η Ολλανδία "ξέρανε" τους Γερμανούς στο 90' και προκρίθηκε στο Final-4!

Netherland's Virgil Van Dijk, left, and Netherland's Frenkie De Jong celebrate after the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner)
Netherland's Virgil Van Dijk, left, and Netherland's Frenkie De Jong celebrate after the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ολλανδία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για πάνω μέχρι το 85ο λεπτό όμως με δύο γκολ στο φινάλε πήρε χρυσό εκτός έδρας 2-2 με την Γερμανία και έκλεισε θέση για το Final-4 του Nations League αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Γαλλία!

Συγκλονιστικό ματς με συναρπαστική εξέλιξη απόλαυσε το ποδοσφαιρικό κοινό το βράδυ της Δευτέρας στην "Βέλτινς Αρένα", με την Γερμανία και την Ολλανδία να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 και τους "οράνιε" να χαμογελούν διάπλατα καθώς με αυτό το βαθμό που πήραν εξασφάλισαν την πρωτιά στον 1ο όμιλο της League Α του Nations League και πήραν το εισιτήριο για το Final-4 της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, που σκόραρε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρει την τρομερή πρόκριση, έφτασε τους 7 βαθμούς και άφησε δεύτερους τους Γάλλους (και εκείνοι είχαν 7 βαθμούς αλλά υστερούσαν στα μεταξύ τους ματς στη διαφορά τερμάτων), με την Γερμανία να πέφτει στη League B του Nations League ως τελευταία και να υποβιβάζεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων για τα προκριματικά του Euro 2020.

Netherland's Quincy Promes, center, celebrates after scoring his side's first goal during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Netherland's Quincy Promes, center, celebrates after scoring his side's first goal during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER
Germany's keeper Manuel Neuer puts his hands on his head after Netherland's Virgil Van Dijk scored his side's second goal in the 90th minute during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner)
Germany's keeper Manuel Neuer puts his hands on his head after Netherland's Virgil Van Dijk scored his side's second goal in the 90th minute during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Αν και η Ολλανδία ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή έστω ισοπαλία) για να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League, η Γερμανία ήταν εκείνη που μπήκε με το... μαχαίρι στα δόντια και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν οι φιλοξενούμενοι τι είχε συμβεί βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 9' από τον Τίμο Βέρνερ (δυνατό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Σίλεσεν) που σκόραρε για πρώτη φορά για τα "πάντσερ" μετά από 751 αγωνιστικά λεπτά ενώ το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ήρθε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.

Ο Τόνι Κρόος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά ακριβείας και ο Λιρόι Σανέ βγήκε στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας, έκανε υπέροχο κοντρόλ και με διαγώνιο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν.

Το πρώτο μέρος βρήκε τους Γερμανούς να υπερέχουν ξεκάθαρα έχοντας 7 τελικές προσπάθειες έναντι 3 των Ολλανδών, με τους "οράνιε" να έχουν ως μοναδική καλή στιγμή στο 45λεπτο την κεφαλιά του Σούλε στο 34' που λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η Ολλανδία έκλεισε την Γερμανία στα καρέ της και μέσα από την πίεση που άσκησε κατάφερε να βρει τα δύο πολυπόθητα γκολ που έψαχνε για να προκριθεί στο Final-4 και να αφήσει στη δεύτερη θέση τους παγκόσμιους πρωταθλητές Γάλλους.

Η αρχή για το τρομερό πορτοκαλί comeback έγινε στο 85' με το εξαιρετικό σουτ του Πρόμες μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ ενώ στο 90' ο αρχηγός Φαν Ντάικ έδειξε την κλάση του: προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή, πήρε κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση τον Νόιερ για το τελικό 2-2!

Το αποτέλεσμα αυτό έστειλε τους "οράνιε" στο Final-4 του Nations League και στο διάστημα από τις 5 μέχρι τις 9 Ιουνίου 2019 θα κοντραριστούν με Πορτογαλία, Ελβετία και Αγγλία (επί πορτογαλικού εδάφους) για το ένα από τα τέσσερα μαγικά εισιτήρια που δίνουν αυτόματη πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κέρερ, Κίμιχ, Κρόος, Σουλτς, Ναμπρί (67' Μίλερ), Βέρνερ (63' Ρόις), Σανέ (80' Γκορέτσκα)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Τετέ, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρουν, Βαϊναλντουμ (60' Βιλένα), Ντε Γιονγκ, Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (45' Ντίλροσουν (66' Λουκ Ντε Γιονγκ))

AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:

Γερμανια - Ολλανδία 2-2 (9' Βέρνερ, 19' Σανέ / 85' Πρόμες, 90' Φαν Ντάικ)

Τσεχία - Σλοβακία 1-0 (32' Σικ)

Δανία - Ιρλανδία 0-0

Βουλγαρία - Σλοβενία 1-1 (69' Ιβάνοφ / 75' Βάνκας)

Κύπρος - Νορβηγία 0-2 (36' 48' Καμαρά)

Ανδόρα - Λετονία 0-0

Γεωργία - Καζακστάν 2-1 (59' Μερεμπασβίλι, 84' Τσακβετάτζε / 90' Ομιρτάγεφ)

ΠΓΔΜ- Γιβραλτάρ 4-0 (27' Μπάρντχι, 67' 80' Νεστορόφσκι, 90' Τραϊφκόφσκι)

Λίχτενσταϊν - Αρμενία 2-2 (44' Μπούχελ, 47' Χάσλερ / 9' Ανταμιάν, 85' Καραπετιάν)

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

LEAGUE A (Group 1)

1. Ολλανδία 7 (4)

2. Γαλλία 7 (4)

3. Γερμανία 2 (4)

LEAGUE Β (Group 1)

1. Ουκρανία 9 (4)

2. Τσεχία 6 (4)

4. Σλοβακία 3 (4)

LEAGUE B (Group 4)

1. Δανία 8 (4)

2. Ουαλία 6 (4)

3. Ιρλανδία 2 (4)

LEAGUE C (Group 3)

1. Νορβηγία 13 (6)

2. Βουλγαρία 11 (6)

3. Κύπρος 5 (6)

4. Σλοβενία 3 (6)

LEAGUE D (Group 1)

1. Γεωργία 16 (6)

2. Καζακστάν 6 (6)

3. Λετονία 4 (6)

4. Ανδόρα 4 (6)

LEAGUE D (Group 4)

1. ΠΓΔΜ 15 (6)

2. Αρμενία 10 (6)

3. Γιβραλτάρ 6 (6)

4. Λίχτενσταϊν 4 (6)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ