ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League: Μεγάλο "διπλό" της Σουηδίας στη Τουρκία, "πεντάρα" το Κόσοβο στη Μάλτα

Sweden's Andreas Granqvist, centre left, celebrates after scoring his side's opening goal during the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Sweden in Konya, Turkey, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo)
Sweden's Andreas Granqvist, centre left, celebrates after scoring his side's opening goal during the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Sweden in Konya, Turkey, Saturday, Nov. 17, 2018. (AP Photo) AP PHOTO

Με πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ και εκτέλεσε εύστοχα ο Γκράνκβιστ στο 71', η Σουηδία άλωσε το "Yeni Eskişehir Stadyumu", επικρατώντας 1-0 της Τουρκίας. "Πεντάρα" στη Μάλτα το Κόσοβο, εύκολα το Αζερμπαϊτζάν τα Ν. Φερόε.

Τουρκία και Σουηδία ήθελαν νίκη και μόνο νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο "Yeni Eskişehir Stadyumu", προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση από το Group 2 της 2ης κατηγορίας του Nations League.

Και αυτοί που γέλασαν στο τέλος ήταν οι Σκανδιναβοί. Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Σουηδία βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο Μπεργκ κέρδισε το πέναλτι, ο Γκράνκβιστ το εκτέλεσε εύστοχα στο 71' και το τελικό 0-1 στο "Yeni Eskişehir Stadyumu" έλεγε την ιστορία της αναμέτρησης. Με νίκη απέναντι στην Ρωσία την τελευταία αγωνιστική, οι Σουηδοί υπερτερούν στην ισοβαθμία και παίρνουν την 1η θέση του ομίλου.

Για το Group 3 της 4ης κατηγορίας, το Αζερμπαϊτζάν δεν συνάντησε σοβαρά προβλήματα απέναντι στα Νησιά Φερόε. Ο Ναζάροφ, έχοντας την τύχη στο πλευρό του, άνοιξε το σκορ στο 18' με σουτ εκτός περιοχής και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε ο Μαντάτοφ με έναν "κεραυνό" από τα 30 μέτρα, για το 2-0 των Αζέρων. Σκορ που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με το Αζερμπαϊτζάν να βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες μετά από πέντε ματς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Στο 16' οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν από κλέψιμο ο Μουρίκι έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και πλάσαρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια. Στο 70' ο Κολόλι σημείωσε το 0-2 και ακολούθησαν δύο τέρματα του Αβντιγιάι στο 78' και το 80' για το 0-4. Ο Ράσιτσα σκόραρε για το τελικό 0-5 στο 86, με το Κόσοβο να είναι στην 1η θέση του ομίλου με 11 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπολάτ, Αζίζ, Σογιούντσου, Καλντιρίμ (87' Μπάιραμ), Σελίκ, Γιοκουσλού, Τεκντεμίρ (72' Καβετσί), Μάλι (83' Εζιακούπ), Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Τοσούν.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λίντελοφ (46' Χελάντερ), Γκράνκβιστ, Λούστιγκ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ (81' Σβένσον), Γιόχανσον, Λάρσον, Όλσον, Κλάεσον (90' Τέλιν), Μπεργκ.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Αγκάγεφ Σ. (46' Αγκάγεφ Κ.), Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Καλιτζάντε, Πασάεφ (71' Μαμάντοφ), Γκαράγεφ, Αλμέιδα, Μαντάτοφ, Ναζάροφ, Αμπντουλάγεφ, Νταντάσοφ (78' Αμπάσοφ).

Ν. ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Μπάλντβισον, Ντάβιντσεν (46' Μπαρταλστόβου), Σόρενσεν, Φαερόε (73' Φρεντέριγκσμπεργκ), Χάνσον, Βατνχάμαρ, Κ. Όλσεν (63' Τόμσεν), Β. Όλσεν.

ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Μποργκ, Μούσκατ, Καρουάνα, Καμιλέρι, Τζεράφα, Γκάμπιν, Μπρίφα (74' Φένεχ), Μουσκάτ (64' Μιφσούντ), Κορμπολάν (65' Εφιόνγκ), Σκέμπρι.

ΚΟΣΟΒΟ: Ουκάνι, Κολόλι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Σάλα, Κριέζιου, Ράσιτσα, Μπερίσα (61' Χαλίμι), Ζένελι (71' Αβντιγιάι), Μουρίκι (83' Ντεμασάι).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ:

LEAGUE B (Group 2)

1. Ρωσία 7 (4-1)

2. Σουηδία 4 (3-3)

3. Τουρκία 3 (4-7)

LEAGUE D (Group 3)

1. Κόσοβο 11 (11-2)

2. Αζερμπαϊτζάν 9 (7-2)

3. Νησιά Φερόε 4 (4-9)

4. Μάλτα 2 (4-13)

AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ