ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαυροβούνιο - Σερβία: Η πρώτη ποδοσφαιρική "μάχη" στην ιστορία τους

Serbia's Aleksandar Mitrovic, center, scores his side's opening goal during the UEFA Nations League soccer match between Serbia and Romania at Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Monday Sept. 10, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Serbia's Aleksandar Mitrovic, center, scores his side's opening goal during the UEFA Nations League soccer match between Serbia and Romania at Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Monday Sept. 10, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Το Μαυροβούνιο υποδέχεται τη Σερβία στην Ποντγκόριτσα για το Nations League και είναι η πρώτη φορά που οι δύο εθνικές ομάδες συναντώνται, έπειτα από το διαχωρισμό τους το 2007.

Μέχρι το 2007 ένα από τα κράτη που προέκυψαν από τον "διαμελισμό" της ενιαίας Πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλάβίας το 1992 ήταν το "Σερβία και Μαυροβούνιο", το συνομοσπονδιακό κράτος που προέκυψε από τις δύο απομένουσες δημοκρατίες.

Έκτοτε, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα που οδηγούσε στην ανεξαρτητοποίηση (2006) του Μαυροβουνίου και το διαχωρισμό σε δύο βαλκανικά κράτη, δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 21:45 στον αγωνιστικό χώρο του "Stadion Pod Goricom" της Ποντγκόριτσα οι δύο εθνικές ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμέτωπες για την τρίτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της League C του Nations League.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, είναι από τις νεότερες, καθώς εντάχθηκε στις FIFA και UEFA το 2007. Το πρώτο ματς ήταν κόντρα στην Ουγγαρία τον Μάρτη εκείνου του έτους, ενώ πρώτη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι η "ενωμένη" Εθνική Σερβίας - Μαυροβουνίου είχε προκριθεί και αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Η πορεία στα γήπεδα της Γερμανίας ήταν κατώτερη των προσδοκιών, καθώς η εθνική τερμάτισε στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου χωρίς βαθμό, πίσω από Αργεντινή, Ολλανδία κι Ακτή Ελεφαντοστού.

Αμφότερες στο Nations League έχουν τέσσερις βαθμούς. Το Μαυροβούνιο, του οποίου ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο πρώην της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς νίκησε 2-0 στην Ποντγκόριτσα 2-0 τη Λιθουανία, ενώ έφυγε με το βαθμό από το Πλοϊέστι χάρη στο 0-0 με τη Ρουμανία. Η Σερβία έφυγε με τη νίκη από το Βίλνιους επί της Λιθουανίας, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο Βελιγράδι με τη Ρουμανία. Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Πέτκοβιτς, Σίμιτς, Κοπίτοβιτς, Τομάσεβιτς, Κόσοβιτς, Βούκτσεβιτς, Ίβανιτς, Γιάνκοβιτς, Γιόβετιτς, Μπετσίραϊ

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Ντμίτροβιτς, Βελίκοβιτς, Σπάγιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Μακσίμοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκιτς, Τάντιτς, Λιάιτς, Μίτροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ