ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιβραλτάρ: Λάθος εθνικός ύμνος στην ιστορική του νίκη

Gibraltar's Liam Walker celebrates after scoring his side's first goal during the World Cup Group H qualifying soccer match between Gibraltar and Greece outside Faro, southern Portugal, Tuesday, Sept. 6, 2016. (AP Photo/Armando Franca)
Gibraltar's Liam Walker celebrates after scoring his side's first goal during the World Cup Group H qualifying soccer match between Gibraltar and Greece outside Faro, southern Portugal, Tuesday, Sept. 6, 2016. (AP Photo/Armando Franca) AP

Την ημέρα που το Γιβραλτάρ σημείωσε την πρώτη του νίκη σε επίσημο παιχνίδι, έμελλε να ακούσει τον εθνικό ύμνο του Λιχτενστάιν και όχι τον δικό του, μετά από λάθος των Αρμένιων διοργανωτών! (VIDEO)

Το Γιβραλτάρ έγραψε ιστορία το Σάββατο (13/10), καθώς επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Αρμενίας για τον τέταρτο όμιλο της League D στο Nations League. Αυτή ήταν η πρώτη του επικράτηση μετά από 22 παιχνίδια και ισάριθμες ήττες! Η καταπληκτική ημέρα για τους παίκτες της ομάδας του βράχου, επισκιάστηκε από λανθασμένο εθνικό ύμνο που προκάλεσε την απογοήτευσή τους.

Αντί να ακούσουν τον δικό τους, στα μεγάφωνα ακούστηκε αυτός του Λιχτενστάιν στο Vazgen Sargsyan του Ερεβάν. Μερικές ώρες μετά το τέλος του αγώνα, η ομοσπονδία του Γιβραλτάρ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

"Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Γιβραλτάρ είναι στην απογητευτική θέση να σημειώσει ότι πριν από το σημερινό παιχνίδι του UEFA Nations League απέναντι στην Αρμενία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος του Λιχτενστάιν. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αρμενίας απολογήθηκε στον επικεφαλής της ομοσπονδίας του Γιβραλτάρ για την αβλεψία, ενώ από μεγάφωνα του εθνικού σταδίου ζητήθηκε συγγνώμη".

Πάντως με τη λήξη της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Γιβραλτάρ γιόρτασαν με την ψυχή τους τη νίκη. Δείτε πώς αντέδρασαν μετά το 0-1 στην Αρμενία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ