ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ουγγαρία 1-0: Η κριτική των παικτών της Εθνικής

UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 1-0 την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλό της στο Nations League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών μας.

Με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 65ο λεπτό, η Εθνική Ελλάδας νίκησε 1-0 την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλό της στο Nations League έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών μας απέναντι στους Μαγυάρους.

Μπάρκας: Δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση στον αγώνα, αλλά τις φορές που έπρεπε να επέμβει, ήταν σταθερότατος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε 2-3 αποκρούσεις, ενώ καθάρισε και όλες τις φάσεις στον τομέα ευθύνης του. Ενέπνεε σιγουριά ο 24χρονος γκολκίπερ.

Τσιμίκας: Από τους πλέον δραστήριους σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη φανέλα. Πολλές επιθετικές του προσπάθειες έμειναν βέβαια ημιτελείς, αλλά από το δικό του πόδι προήλθε το γκολ του Μήτρογλου στο 65ο λεπτό. Εν ολίγοις, έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς και σίγουρα άφησε σίγουρα ικανοποιημένο τον Μίχαελ Σκίμπε.

Παπασταθόπουλος: Καθάρισε τις περισσότερες φάσεις στην άμυνα, έκανε ορισμένα τάκλιν για σεμινάριο, ήταν ηγέτης στα μετόπισθεν ο κάπτεν της Εθνικής μας. Μια ακόμη καλή εμφάνιση από τον σέντερ μπακ της Άρσεναλ.

Μανωλάς: Ο Σάλαϊ τού πήρε μια κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο, σε μια φάση που θα έπρεπε να έχει απομακρύνει τη μπάλα και γενικότερα ο επιθετικός των Ούγγρων ταλαιπώρησε την ελληνική άμυνα, όμως ο σέντερ μπακ της Ρόμα βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες. Έβγαλε νευρικότητα σε κάποιες φάσεις, αλλά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Μπακάκης: Από δεξιά ήταν ο παίκτης της Εθνικής με την μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη στο πρώτο μέρος. Απειλούσε επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν εκτέθηκε ούτε μια φορά, αν και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα μετόπισθεν. Καλή εμφάνιση από τον ακραίο μπακ της ΑΕΚ.

Ζέκα: Δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, όπου γενικότερα η εικόνα της Εθνικής μας ήταν κακή με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο β' μέρος ανέβηκε πολύ, έκοβε, έτρεχε ακαταύπαυστα και ήταν ο καθοδηγητής στον άξονα. Η ενέργεια που βγάζει είναι το κάτι άλλο, που σε κάνει να νομίζεις ότι μπορεί να τρέχει και τρία σερί 90λεπτα χωρίς να κουραστεί.

Κουρμπέλης: Κάτω του μετρίου η απόδοσή του, γι' αυτό και ο Σκίμπε τον έβγαλε και έβαλε τον Τζιόλη στη θέση του. Η Ουγγαρία πήρε το κέντρο στο πρώτο μέρος και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Πέλκας: Δεξιά δεν μπορεί να παίξει, δεν τον βολεύει καθόλου και χάνεται. Είχε διάθεση, του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Πιο συγκεντρωμένος στο β' μέρος σε σχέση με το πρώτο, όπου θυμόμαστε απειροελάχιστα πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι από την Εθνική μας.

Μπακασέτας: Έχουμε δει και καλύτερα παιχνίδια από τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος δεν βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά. Βελτιωμένος στο δεύτερο, αλλά έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τις εμφανίσεις του με την ΑΕΚ, ήταν ένα κλικ κάτω απόψε στο ΟΑΚΑ.

Φορτούνης: Ορεξάτος μεν, αλλά αναποτελεσματικός στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε ούτε να δημιουργήσει, ούτε να απειλήσει. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του και ο ίδιος έκανε την ωραία ασίστ στον Τσιμίκα στη φάση του γκολ. Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός ακόμα και στη μέτρια βραδιά του μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Μήτρογλου: Δεν τροφοδοτήθηκε πολύ, δεν απειλούσε και γι' αυτό είχε σηκωθεί ο Κουλούρης να τον αντικαταστήσει λίγο μετά το 60'. Επειδή όμως είναι φορ κλάσης, πήρε μια καλή σέντρα στο 65', έκανε τρομερό άλμα και σκόραρε με το κεφάλι, χαρίζοντας τη νίκη στην Εθνική. Με λίγα λόγια, έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω.

Αλλαγές:

Τζιόλης: Σαφώς καλύτερος από τον Κουρμπέλη, βοήθησε την Εθνική μας, κάτι που το ανέφερε και ο Ζέκα στις δηλώσεις του μετά το ματς. Έχει αυτή την ηρεμία στο παιχνίδι του, παίζει με την εμπειρία του και βοήθησε στην βελτιωμένη εικόνα του δεύτερου 45λεπτου. Μαζεύτηκε το κέντρο της Εθνικής μας με τον ίδιο στο γήπεδο.

Χριστοδουλόπουλος: Πέρασε στο ματς στο 84ο λεπτό αντί του Πέλκα και παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 91', όταν έκανε υπέροχο κλέψιμο, επιχείρησε το δυνατό δεξί σουτ και ανάγκασε τον Γκουλάσι σε δύσκολη επέμβαση. Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ ο εξτρέμ του Ολυμπιακού

Μπουχαλάκης: Μπήκε στο 94' απλά για καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ