NATIONS LEAGUE

Ανώμαλη προσγείωση και ήττα με 1-2 για την Ελλάδα στη Βουδαπέστη

UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρουσιάζοντας μια σειρά από ανορθογραφίες στο παιχνίδι της, η Ελλάδα ηττήθηκε στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με σκορ 1-2, για την 2η αγωνιστική του Nations League. Σάλαϊ (15') και Κλάινχάισλερ (43') τα γκολ των νικητών, ο Μανωλάς (18') είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο ματς.

H Ελλάδα δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο Nations League, αφού τη νίκη επί της Εσθονίας στο Ταλίν, διαδέχθηκε η ήττα από την Ουγγαρία στη Groupama Arena. Οι επιλογές του Σκίμπε δεν βγήκαν σε μεγάλο ποσοστό, πολλοί διεθνείς υστέρησαν σε απόδοση και η εθνική δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στα προβλήματα που της έβαλαν οι γηπεδούχοι.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στην Βουδαπέστη:

1. ΕΙΧΕ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα βράδια, στο "διπλό" της Ελλάδας στο Ταλίν. Στις pre game δηλώσεις του ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε πως περίμενε ένα δυσκολότερο παιχνίδι στη Βουδαπέστη, από αυτό κόντρα στην Εσθονία.

Τζαβέλλας αντί Λυκογιάννη, Χριστοδουλόπουλος αντί Μάνταλου και Δώνης αντί Μήτρογλου ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της εθνικής μας, με τον φορ της Μαρσέιγ να είναι ετοιμοπόλεμος αλλά στον πάγκο, εξαιτίας των ενοχλήσεων που αντιμετώπισε μετά το ελαφρύ διάστρεμμα που αποκόμισε στο ματς του Σαββάτου (8/9).

Οι άδειες εξέδρες επηρέασαν λιγότερο τους γηπεδούχους και περισσότερο τους παίκτες της Ελλάδας, που μπήκαν νωθρά και χωρίς ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο ματς οι Ούγγροι πήραν το προβάδισμα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απάντησε άμεσα με γκολ, κατοχή μπάλας και ευκαιρίες, όμως ένα κακό τελευταίο πεντάλεπτο μας έφερε εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο.

Το πλάνο που εκπόνησε ο Σκίμπε για το ματς έμπαζε νερά, αφού βάσει επιλογών αποδείχτηκε πως δεν είχε διαβάσει σωστά το ματς. Δεν είναι τυχαίο πως δύο από τις τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα, έμειναν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Οι Ούγγροι χρησιμοποίησαν ένα συγκεκριμένο τρικ στην επίθεση στο οποίο δεν είχαμε απάντηση, όπως δεν είχαμε απάντηση και στον τρόπο διάσπασης της αμυντικής τους λειτουργίας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

2. ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ Ο ΒΑΡΓΚΑ

Ο Βάργκα άφηνε την άκρη του γηπέδου για να συγκλίνει και να κινηθεί στην πλάτη της άμυνας, γεγονός που έφερνε ανισορροπία στα μετόπισθεν της εθνικής. Την τρίτη φορά που το επιχείρησε ο 28χρονος κυνηγός, ήρθε το γκολ των Ούγγρων στο 15', μέσα από μια άψογα εκτελεσμένη επίθεση.

Ο Κόβατς βρήκε τον Βάργκα πλάγια δεξιά στην περιοχή, εκείνος με το κεφάλι έσπασε στον φορ Ζάλαϊ, που με νέα κεφαλιά τροφοδότησε την κίνηση του (δεξιού μπακ) Μπέσε στον άξονα, ο τελευταίος ξανά με το κεφάλι (!) έστρωσε στον Σάλαϊ και αυτός με ένα σκροπ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Μπάρκα για το 1-0.

Όσο περίτεχνα έφτασαν στο γκολ οι γηπεδούχοι, τόσο απλά το δέχτηκαν τρία λεπτά αργότερα. Ο Φορτούνης με τη μπάλα στημένη έψαξε το κεφάλι του Μανωλά και ο στόπερ της Ρόμα με εντυπωσιακό άλμα πήρε... αιχμάλωτο τον Λανγκ στον αέρα, σκοράροντας για το 1-1. Έστω κι αν στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε για εκατοστά (27'), ο Γκουλάσι σταμάτησε τους Πέλκα (33'), Μανωλά (34'), για να απαντήσει ο Μπάρκας με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στο ίδιο λεπτό (41') σε προσπάθειες των Σάλαϊ και Κόβατς. Ήρθε όμως το πέμπτο (!) σουτ των Ούγγρων στην ίδια επίθεση, για να νικηθεί ο διεθνής γκολκίπερ.

Ο Κλάινχάισλερ με φοβερή ακρίβεια και δύναμη σημάδεψε εκτός περιοχής ψηλά στην αριστερή γωνία του Μπάρκα και έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους. Σε μια φάση που ξεκίνησε και πάλι από την κίνηση του Βάργκα χωρίς τη μπάλα. Το 2-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου στη Βουδαπέστη.

3. ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ

Η Ελλάδα αντιμετώπιζε κάμποσα προβλήματα στο πρώτο μέρος. Δύο από αυτά ήταν οι Τζαβέλλας και Δώνης. Αμφότεροι έμοιαζαν εκτός ρυθμού και χωρίς πατήματα στο γήπεδο, με τον μπακ της Αλάνιασπορ να έχει κακές επιστροφές και αργές περιστροφές στην άμυνα. Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης δυσκολευόταν να βρει χώρους ως φορ περιοχής και συχνά τραβιόταν στο πλάι, παίζοντας κόντρα ρόλο από αυτόν που απαιτούσε το ματς.

Μόλις στο 52' ο Σκίμπε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, αφού ο Μανωλάς έφυγε από το ματς χωλαίνοντας αφήνοντας τη θέση του στον Οικονόμου. Ο Γερμανός για το υπόλοιπο ματς δεν είχε δικαίωμα άλλης παρέμβασης, κάτι που του έδενε τα χέρια ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Ρόσι τράβηξε τον Βάργκα στον πάγκο βάζοντας τον Λόβρεντσιτς, έναν ακόμη αμυντικό, στο ματς έχοντας πλέον ως ξεκάθαρο στόχο να κλείσει τους χώρους και να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Πέλκας με τον Χριστοδουλόπουλο αδυνατούσαν να μπουν στην εξίσωση της δημιουργίας, Μπουχαλάκης και Κουρμπέλης ήταν διστακτικοί στο να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και μοιραία ο Μήτρογλου έμενε... νηστικός, αφού δεν έφτανε μόνο η πρωτοβουλία του Φορτούνη.

Η αναμέτρηση έφτασε στο 72' για να απειλήσει ξανά η Ελλάδα, με τον Γκουλάσι να διώχνει σε κόρνερ την προσπάθεια του Πέλκα αλλά και αυτή του Μήτρογλου δύο λεπτά αργότερα. Η κατοχή μπάλας αποδείχτηκε ανούσια για την Ελλάδα, που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απώλεσε την τελευταία της ευκαιρία να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όταν η κεφαλιά του Μήτρογλου από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των Ούγγρων.

Κακή βραδιά τόσο για τον Σκίμπε, όσο και για τους περισσότερους διεθνείς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει έδαφος για την πρωτιά του Group C. Επόμενη υποχρέωση της εθνικής για την διοργάνωση, αυτή στις 12/10 (21:45), εντός έδρας κόντρα στην Ουγγαρία.

Γήπεδο: Groupama Arena

Διαιτητής: Aleksei Kulbakov (BLR)

Βοηθοί: Dmitri Zhuk (BLR), Oleg Maslyanko (BLR)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Denis Scherbakov (BLR), Dzmitry Dzmitryieu (BLR)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ρόσι): Γκουλάσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχάισλερ, Κόβατς (81' Πάτκαϊ), Σάλαϊ, Βάργκα (62' Λόβρεντσιτς), Ζάλαϊ (69' Έπελ).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (52' Οικονόμου), Τζαβέλλας (46' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Πέλκας, Δώνης (46' Μήτρογλου).

Γκολ: 15' Σάλαϊ, 43' Κλάινχάισλερ / 18' Μανωλάς

Κάρτες: 50' Σάλαϊ / 35' Τζαβέλλας, 78' Οικονόμου, 83' Τοροσίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ GROUP C

1. Φινλανδία 6 (2-0)

2. Ελλάδα 3 (2-2)

3. Ουγγαρία 3 (2-2)

4. Εσθονία 0 (0-2)

Photo credits: eurokinissi

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ