NATIONS LEAGUE

Nations League: Ο Σέσκο πλήγωσε την Νορβηγία αλλά έσπευσε να αποθεώσει το είδωλό του, Χάλαντ

Nations League: Ο Σέσκο πλήγωσε την Νορβηγία αλλά έσπευσε να αποθεώσει το είδωλό του, Χάλαντ
@2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει τέτοια επιρροή στα παιχνίδια που αγωνίζεται ώστε ακόμα και στις ήττες να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού από πλευράς αντιπάλων. Τρανή απόδειξη η κόντρα της Σλοβενίας με την Νορβηγία στο Nations League.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει τέτοια επιρροή στα παιχνίδια του ώστε ακόμα και σε ήττες του να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού, ακόμα και των αντιπάλων του. Τρανή απόδειξη η κόντρα της Σλοβενίας με την Νορβηγία για τον 4ο όμιλο της League B στο Nations League.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει αρχίσει με τον πλέο εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή σεζόν με τα χρώματα της Μάντσεστερ Σίτι και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς κοιτάζοντας τα στατιστικά του, με τον θηριώδη Νορβηγό να μετράει 14 γκολ σε 10 συμμετοχές, εκ των οποίων τα 11 είναι στην Premier League (σε επτά ματς) και τα άλλα 3 στο Champions League (σε δύο ματς).

Την ίδια ώρα ο 22χρονος φορ είναι εξαιρετικά συνεπής στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο, με το γκολ του κόντρα στην Σλοβενία το απόγευμα του Σαββάτου να είναι το 6ο, από τα 7 συνολικά που έχει πετύχει η χώρα του στο φετινό Nations League και το προσωπικό του κοντέρ σε εθνικό επίπεδο να "γράφει" 21 γκολ σε σύνολο 22 αγώνων.

Ένα έξτρα στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό είναι αναμφίβολα το δέος που προκαλεί στους γύρω του, με το ματς με την Σλοβενία να είναι ενδεικτικό, αφού ναι μεν η Νορβηγία ηττήθηκε 2-1 από την παρέα των Σπόραρ-Τσέριν-Βέρμπιτς, ωστόσο από την πλευρά των νικητών και δη του σκόρερ του νικητήριου γκολ, Μπένζαμιν Σέσκο, αφιερώθηκαν μελιστάλαχτα λόγια για τον Χάλαντ.

Nations League: Ο Σέσκο πλήγωσε την Νορβηγία αλλά έσπευσε να αποθεώσει το είδωλό του, Χάλαντ
@2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

"Είναι σπουδαίος παίκτης, τον σέβομαι πολύ και τον παρακολουθώ μέσα από videos στο Youtube. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τη φανέλα του και θέλω να την έχω για τη συλλογή μου.

Μου είπε πως έπαιξα καλά και αυτό με κάνει χαρούμενο", τόνισε ο 19χρονος φορ της Σάλτσμπουργκ (από την 1η Ιουλίου 2023 θα παίζει στην Λειψία, που έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο μαζί του), ο οποίος σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως μπορεί να γίνει καλύτερος από τον Χάλαντ, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

"Είναι πολύ δύσκολο γιατί βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Μόνο λίγοι καταφέρνουν να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο".

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ