SERIE A

Νάπολι - Σαλερνιτάνα 4-1: Με φόρα στο κυνήγι της Ίντερ

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς στο Champions League κόντρα στην Παρί | 24 Οκτωβρίου 2018
Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς στο Champions League κόντρα στην Παρί | 24 Οκτωβρίου 2018 @2018 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η Νάπολι διέλυσε την ελλειπή Σαλερνιτάνα με 4-1 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και εξακολουθεί να καταδιώκει την πρωτοπόρο Ίντερ στη Serie A.

Η Νάπολι ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι σε μία πλήρη Σαλερνιτάνα, πόσο μάλλον όταν η ομάδα του Στεφάνο Κολαντουόνο παρατάχθηκε με ένα σωρό απουσίες. Το 4-1 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" ήρθε με μεγάλη άνεση και οι "παρτενοπέι" παραμένουν στο κυνήγι της Ίντερ έπειτα από 23 αγωνιστικές τη Serie A.

Το σκορ άνοιξε ένας αναπάντεχος σκόρερ, ο Ζουάν Ζεζούς στο 17'. Αποδείχθηκε ότι οι στόπερ θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα, αφού έπειτα από την ισοφάριση του Φεντερίκο Μπονατσόλι σε μία πανέμορφη αντεπίθεση, ο Φρέντερικ Βέσελι υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντρις Μέρτενς να κάνει το 2-1.

Οι στόπερ της Νάπολι είχαν καλύτερη μοίρα, αφού μετά τον Ζεζούς, σκόραρε και ο Αμίρ Ραχμάνι με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Στο 51', ο Βέσελι έκανε ξανά ένα ανόητο πέναλτι, με χέρι αυτήν τη φορά, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Λορέντζο Ινσίνιε από τη βούλα έγραψε το 4-1 (φτάνοντας τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα 115 γκολ για το σύλλογο). Ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί πρόωρα και με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν τέμπο, δεν σημειώθηκε άλλο γκολ.

Στη Σαρδηνία, η Κάλιαρι σταμάτησε τη φορμαρισμένη Φιορεντίνα, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με δύο γκολ (1-1) και δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε πέναλτι. Η πρώτη ήρθε μόλις στο 8' για τους "βιόλα" με τον Κριστιάνο Μπιράγκι, ενώ στο 68' ήταν η σειρά του Ζοάο Πέντρο να αποτύχει κι ενώ νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ για την Κάλιαρι. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 64' λόγω αποβολής του Άλβαρο Οντριοθόλα, όμως ισοφάρισαν με τον Ρικάρντο Σοτίλ, με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει αλλαγή ο Χρήστος Κουρφαλίδης για τους γηπεδούχους (ο Μπάμπης Λυκογιάννης ήταν εκτός αποστολής λόγω κορονοϊού), στη δεύτερη συμμετοχή του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο "Αλμπέρτο Πίκο", ο Ντανιέλε Βέρντε αποζημίωσε τη διοίκηση της Σπέτσια για την ανανέωση του συμβολαίου του με το νικητήριο γκολ (1-0) στο ντέρμπι παραμονής κόντρα στη Σαμπντόρια. Ο Δημήτρης Νικολάου αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τους νικητές. Ένας άλλος Έλληνας, ο Γιώργος Κυριακόπουλος αγωνίστηκε επίσης σε όλο το παιχνίδι της Σασουόλο στο Τορίνο κόντρα στην τοπική ομάδα, με τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι να ισοφαρίζει σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους στο 88'.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λάτσιο - Αταλάντα 0-0

Ίντερ - Βενέτσια 2-1

Βερόνα - Μπολόνια 2-1

Τζένοα - Ουντινέζε 0-0

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ