ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Μετά τη Γιουβέντους η εισαγγελία ερευνά τη μεταγραφή του Όσιμεν με αντάλλαγμα τον Καρνέζη

Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς του Europa League κόντρα στην Λέστερ | 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς του Europa League κόντρα στην Λέστερ | 16 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο αθλητικός εισαγγελέας της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ερευνά τη μεταγραφή του Βίκτορ Όσιμεν από τη Λιλ στη Νάπολι με αντάλλαγμα χρήματα και τέσσερις παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Ορέστης Καρνέζης.

Η Νάπολι βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης του φετινού σκουντέτο με ηγέτη τον Βίκτορ Όσιμεν, τον πρώτο σκόρερ της Serie A με 13 γκολ σε 15 παιχνίδια. Ο αθλητικός εισαγγελέας όμως ίσως να είναι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτήν την προσπάθεια, αφού ζήτησε περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη μεταγραφή του Νιγηριανού από τη Λιλ το καλοκαίρι του 2020, σε μία υπόθεση με οσμή... Γιουβέντους.

Λίγες ημέρες έπειτα από την απόφαση αφαίρεσης 15 βαθμών από τη "γηραιά κυρία" για ψευδή οικονομικά στοιχεία μέσω μεταγραφών που αύξαναν επίπλαστα τη αξία της συναλλαγής και ταυτόχρονα βελτίωσαν τη λογιστική κατάστασή της, η FIGC ερευνά αν συνέβη το ίδιο και με τον Νιγηριανό επιθετικό.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Όσιμεν εξαγοράστηκε από τη Νάπολι για 72.000.000 ευρώ συν 10.000.000 με τη μορφή μπόνους. Από αυτό το ποσό, τα 20.000.000 μεταφράστηκαν σε έμψυχα ανταλλάγματα, αφού τέσσερις παίκτες ακολούθησαν αντίθετο δρομολόγιο.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος από αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Νάπολι ανέλαβε παρόμοιο ρόλο στη Λιλ, έχοντας μόλις μία συμμετοχή στο κύπελλο σε δύο σεζόν. Μαζί του μετακινήθηκαν στη Γαλλία οι Λουίτζι Λιγκουόρι, Κλάουντιο Μάντζι και Τσίρο Παλμιέρι, παίκτες της δεύτερης ομάδας της Νάπολι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η μετακίνηση του Έλληνα πρώην διεθνή τερματοφύλακα αποτιμήθηκε σε 5.130.000, παρότι στους "παρτενοπέι" είχε μόλις εννέα συμμετοχές. Ο Παλμιέρι εμφανίζεται να κόστισε 7.000.000 και οι Λιγκουόρι και Μάντζι από 4.000.000, χωρίς κανείς να έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Νάπολι ή ακολούθως στη Λιλ. Ο Καρνέζης αποσύρθηκε από τη δράση το καλοκαίρι του 2022 έχοντας πανηγυρίσει το πρωτάθλημα του 2021 με τη Λιλ, οι άλλοι τρεις παίκτες συνεχίζουν την καριέρα τους σε ερασιτεχνικές ομάδες της Ιταλίας, έχοντας φύγει ως ελεύθεροι απ' τους Γάλλους, παρότι κόστιζαν εκατομμύρια πριν από δύο σεζόν.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Τζιουζέπε Κινέ ερευνά την υπόθεση ζητώντας αντίγραφα στοιχείων από τον εισαγγελέα της πόλης, που προέκυψαν από έρευνα του δεύτερου για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις. Τα στοιχεία προέκυψαν από εφόδους των αρχών στα γραφεία του Ιταλού επιχειρηματία σε Νάπολη, Ρώμη και Γαλλία στις 21 Ιουνίου 2022.

Στην αντίστοιχη έρευνα για τη Γιουβέντους, παράγοντες της ομάδας πιάστηκαν να παραδέχονται την τεχνητή αύξηση του κόστους των μεταγραφών των "μπιανκονέρι" σε τηλεφωνικές υποκλοπές από τις αρχές.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ