SERIE A

Νάπολι - Ίντερ 1-1: Το σερί της πρωτοπόρου σταμάτησε στο "Ντιέγκο Μαραντόνα"

Inter Milan's Romelu Lukaku reacts after missing a chance to score during an Italian Cup soccer match between Inter Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku reacts after missing a chance to score during an Italian Cup soccer match between Inter Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 12, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) @ 2020 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Νάπολι και Ίντερ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 σε ένα άκρως ισορροπημένο ματς στο "Ντιέγκο Μαραντόνα", με τους παρτενοπέι να ανοίγουν το σκορ με αυτογκόλ του Χαντάνοβιτς και τους νερατζούρι να ισοφαρίζουν με τον Έρικσεν (VIDEOS).

Την πρώτη της απώλεια βαθμών μετά από 11 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα είχε το βράδυ της Κυριακής (18/4) η Ίντερ, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" σε ένα σκληρό και αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μπρα ντε φερ.

Με τον βαθμο που κέρδισαν πάντως οι νερατζούρι σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες και απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του Καμπιονάτο, έχουν διαφορά ασφαλείας 9 πόντων από τη συμπολίτισσα Μίλαν με επτά ματς να απομένουν για το φινάλε της Serie A, με τους παρτενοπέι από την πλευρά τους να πλησιάζουν στους δύο πόντους την 4η Γιουβέντους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Νάπολι είχε το κουμάντο όσον αφορά στην κατοχή χωρίς να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες και η Ίντερ είχε δύο δοκάρια μέσα από στημένες φάσεις με ισάριθμες κόντρες της μπάλας στον Λουκακού, για να έρθει πάντως το 1-0 για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο με τον πλέον απρόβλεπτο τρόπο.

Ο Ινσίνιε πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και μπήκε σε αυτήν με εντυπωσιακό τρόπο από τα αριστέρα για να κάνει το γύρισμα, με τον Χαντάνοβιτς να μπλοκάρει στο πρώτο δοκάρι αλλά να πέφτει πάνω στον Ντε Φράι και να χάνει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκείνη στα δίχτυα.

Αυτό ήταν μάλιστα το τέταρτο αυτογκόλ για τον Σλοβένο κίπερ από το 2012-13 που αγωνίζεται με τη νερατζούρα φανέλα, χωρίς να υπάρχει άλλος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα με περισσότερα από εκείνον.

Η απάντηση της πρωτοπόρου της Serie A δεν άργησε να έρθει. Μετά από επέλαση του Χακίμι από τα δεξιά και γύρισμα του Νταρμιάν από τα αριστερά, ο Μανωλάς απομάκρυνε, με τη μπάλα να φτάνει στον Έρικσεν που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μέρετ στο 55'.

Με το τέρμα αυτο ο Δανός επιτελικός μέσος έφτασε τα 24 με σουτ εκτός περιοχής από το 2013-14 που πήγε στην Τότεναμ και είναι ο δεύτερος παίκτης της σχετικής λίστας στα πέντε τοπ πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι που στρογγυλοκάθεται στην κορυφή με 59 προσπάθειες έξω από το ζωγραφιστό.

Στη συνέχεια το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της αλλά αμφότερες να έχουν ευκαιρίες για να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους, με κορυφαία αυτή της Νάπολι στο 80' όταν η μπάλα από το δυνατό σουτ του Πολιτάνο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Χαντάνοβιτς.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η παρουσία του Κώστα Μανωλά στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Καλιντού Κουλιμπαλί στο κέντρο της άμυνας (αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε), με τον 29χρονο στόπερ να έχει μεταξύ άλλων δύο σωτήριες επεμβάσεις και να είναι μαζί με τον Σενεγαλέζο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας οι δύο καλύτεροι παίκτες των Ναπολιτάνων.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ (91' Μπακαγιόκο), Ντέμε, Πολιτάνο (91' Χισάι), Ζιελίνσκι (88' Έλμας), Ινσίνιε, Οσιμέν (74' Μέρτενς)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (84' Γκαλιαρντίνι), Νταρμιάν (69' Πέρισιτς), Λουκακού, Μαρτίνες (75' Σάντσες)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Απριλίου

Κροτόνε - Ουντινέζε 1-2 (68' πεν. Σίμι / 41' 74' Ντε Πολ)

Σαμπντόρια - Βερόνα 3-1 (46' Γιάνκτο, 73' πεν. Γκαμπιαντίνι, 82' Θόρσμπι / 13' Λάζοβιτς)

Σασουόλο - Φιορεντίνα 3-1 (59' πεν. 62' πεν. Μπεράρντι, 75' Λόπες / 31' Μποναβεντούρα)

Κάλιαρι - Πάρμα 4-3 (39' Παβολέτι, 66' Μάριν, 90+1' Περέιρο, 90+4' Τσέρι / 5' Πετσέλα, 31' Κούτσκα, 59' Μαν)

Κυριακή 18 Απριλίου

Μίλαν - Τζένοα 2-1 (13' Ρέμπιτς, 68' αυτ. Σκαμάκα - 37' Ντέστρο)

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-0 (87' Μαλινόφσκι)

Μπολόνια - Σπέτσια 4-1 (12' πεν. Ορσολίνι, 18' Μπάροου, 54' 60' Σβάνμπεργκ / 34' Ισμαΐλι)

Λάτσιο - Μπενεβέντο 5-3 (10' αυτ. Ντεπάολι, 20' 90+6' Ιμόμπιλε, 36' πεν, Κορέα, 48' αυτ. Μοντιπό / 45' Σάου, 63' πεν. Βιόλα, 85' Γκλικ)

Τορίνο - Ρόμα 3-1 (57' Σανάμπρια, 71' Τζάτζα, 90+2' Ρινκόν - 3' Μαγιοράλ)

Νάπολι - Ίντερ 1-1 (36' αυτ. Χαντάνοβιτς / 55' Έρικσεν)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτική βαθμολογία στην Ιταλία και σε άλλα πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2020 Luca Bruno/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ