ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Η ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί από οπαδούς της Αταλάντα έφερε θύελλα αντιδράσεων

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 23 Νοεμβρίου 2019
Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 23 Νοεμβρίου 2019 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η αναμέτρηση της Αταλάντα με την Νάπολι στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Καλιντού Κουλιμπαλί από οργανωμένους τιφόζι των μπεργκαμάσκι, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης να απαντά με σκληρή ανακοίνωση.

Η Νάπολι πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής μία πολύ σημαντική νίκη στο Μπέργκαμο (επιβλήθηκε 3-1 της Αταλάντα) που την κράτησε όρθια στην κούρσα για την κατάκτηση του σκουντέτο, ωστόσο το φινάλε της αναμέτρησης στο Jewiss Stadium είχε μία πικρή γεύση στο στόμα για τους ανθρώπους των παρτενοπέι.

Αιτία τα ρατσιστικά συνθήματα που εκτοξεύτηκαν από την κερκίδα που φιλοξενούσε οργανωμένους οπαδούς της Dea, με αποδέκτη τον Καλιντού Κουλιμπαλί, και τα οποία προκάλεσαν για μία ακόμα φορά αλγεινή εντύπωση από τη στιγμή που ο ρατσισμός εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο "αγκάθι" για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Φυσικά, η απάντηση δεν άργησε και ήρθε με αποστομωτικό τρόπο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης, η οποία ανέφερε τα εξής:

"Πιστοί στις φτωχές τους συνήθειες, αρκετοί οπαδοί της Αταλάντα έδειξαν για μία ακόμα φορά πως είναι λίγοι ως άνθρωποι, εκτοξεύοντας ρατσιστικές προσβολές προς τον αρχηγό και ηγέτη μας, Καλιντού Κουλιμπαλί.

Αυτοί οι άμυαλοι ηλίθιοι δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Να είσαι δυνατός Καλιντού, ο λαός της Σενεγάλης σε υποστηρίζει με όλη την καρδιά του και σου λέει να είσαι υπερήφανος για τη δύναμή σου, τον επαγγελματισμό σου, αλλά και ότι ανήκεις στη δική μας ράτσα.

Αρχηγέ να έχεις δύναμη, δεν θα σε φτάσουν ποτέ. Η Σενεγάλη είναι υπερήφανη για σένα", αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά της και η ίδια η Αταλάντα έσπευσε να καταδικάσει άμεσα και δυναμικά το θλιβερό συμβάν στο οποίο ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές οπαδοί της, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Δευτέρα.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ