ΓΑΛΛΙΑ

Ναντ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-3: Μόνοι στην κορυφή οι Παριζιάνοι

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το τέρμα του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Ναντ στο Μποζουάρ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το τέρμα του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Ναντ στο Μποζουάρ AP PHOTO/DAVID VINCENT

Με το άστρο του Κιλιάν Εμπαπέ να λάμπει μία ακόμα φορά σε παιχνίδι της (είχε γκολ και ασίστ), η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-0 την Ναντ στο "Μποζουάρ" και άφησε τρεις βαθμούς πίσω της την 2η Λιλ (VIDEO).

Η Παρί Σεν Ζερμέν άρχισε τη φετινή Ligue 1 με δύο σερί ήττες από Λανς και Μαρσέιγ, όμως έκτοτε έχει πατήσει γκάζι, με το νικηφόρο σερί της να μην έχει σταματημό. Το βράδυ του Σαββάτου (31/10) ήταν η σειρά της Ναντ να πέσει στα νύχια της, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να περνάει θριαμβευτικά με 3-0 από το Μποζουάρ για την 9η αγωνιστική και να φτάνει τις επτά διαδοχικές νίκες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ (η Ναντ είχε πάντως να επιδείξει την τεράστια ευκαιρία του Σάιμον μπροστά σε κενή εστία στο 16'), όμως στο δεύτερο η Παρί αφηνίασε. Το 1-0 έγινε στο 47' όταν ο Εμπαπέ γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ερέρα με δυνατό σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 65' ο Γάλλος φορ άφησε το ρόλο του δημιουργού (είχε δύο ασίστ στο προηγούμενο ματς της Παρί όπου η ομάδα του Παρισιού επικράτησε 2-0 της Μπασακσεχίρ στο Champions League με τα γκολ του Κεν) και ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή.

Μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε από τον Καστελετό και έπειτα όλα έγιναν εύκολα για τον Εμπαπέ, που από την άσπρη βούλα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λαφόν, γράφοντας το 2-0 με το 7ο γκολ του στη φετινή Ligue 1.

Η Ναντ βγήκε μπροστά στη συνέχεια και προσπάθησε να αντιδράσει όμως τη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να ξαναμπεί στο ματς, την πέταξε στα σκουπίδια.

Ο Νταγκμπά έκανε πέναλτι στον Κοκό και ο Μπαμπά ανέλαβε την εκτέλεση στο 70', με τον Κέιλορ Νάβας να πέφτει όμως στη δεξιά γωνία και να απομακρύνει, κάνοντας έτσι την πρώτη του απόκρουση πέναλτι με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε μπήκε και η τελευταία πινελιά στο πορτραίτο που φιλοτέχνησε η ομάδα του Τόμας Τούχελ, με τον Σαράμπια να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Λουζά και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΝΑΝΤ: Λαφόν, Άπια, Καστελετό, Αμπέιντ, Τραορέ, Κοκό (73' Ογκουστίν), Τσιριβέλα (73' Τουρέ), Λουζά, Σάιμον (25' Μπαμπά), Μπλας (85' Ντε Σα), Μουανί

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο (66' Κέρερ), Ντιαλό, Μπάκερ, Ερέρα, Γκέιγ (66' Μαρκίνιος), Ραφίνια (74' Κουρζαουά), Σαράμπια, Κεν (46' Ρουίζ-Ατίλ), Εμπαπέ (74' Φαντιγκά)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Μαρσέιγ - Λανς Αναβλήθηκε

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Ρεν - Μπρεστ 2-1 (65' Ντα Σίλβα, 69' Αγκέρντ / 56' Ονορά)

Ναντ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-3 (47' Ερέρα, 65' πεν. Εμπαπέ, 88' Σαράμπια)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Σεντ Ετιέν - Μονπελιέ (14:00)

Ανζέρ - Νις (16:00)

Ντιζόν - Λοριάν

Νιμ - Μετς

Ρεμς - Στρασμπούρ

Μονακό - Μπορντό (18:00)

Λιλ - Λιόν (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ