ΛΕΣΤΕΡ

Μυθικός Βάρντι, έγινε ο πρώτος σκόρερ άνω των 30 ετών στην Premier League

Ο Τζέιμι Βάρντι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Λέστερ κόντρα στην Μπέρνλι σε ματς της Premier League | 1 Μαρτίου 2022
Ο Τζέιμι Βάρντι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Λέστερ κόντρα στην Μπέρνλι σε ματς της Premier League | 1 Μαρτίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Το γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο 90ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα της Λέστερ επί της Μπέρνλι ήταν ιστορικό για την Premier League, αφού τον ανέβασε στην πρώτη θέση του πίνακα των παικτων με τα περισσότερα γκολ από την ηλικία των 30 και άνω.

Ο Τζέιμι Βάρντι είχε να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα από τον περασμένο Νοέμβριο λόγω ενός τραυματισμού που τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, με την επιστροφή του πάντως στα γήπεδα να συνδυάζεται με ένα φανταστικό ρεκόρ.

Αυτό έλαβε χώρα λίγο πριν το φινάλε του εκτός έδρας αγώνα της Λέστερ με την Μπέρνλι το βράδυ της Τρίτης (1/3), με τον 35χρονο Άγγλο στράικερ να γράφει το τελικό 2-0 για τις αλεπούδες (πρώτη τους νίκη μέσα στο 2022) με κεφαλιά στο 90ο λεπτό από σέντρα του Μπαρνς, και να ανεβαίνει σε μία μυθική κορυφή.

Αυτή με τους παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ στην Premier League έχοντας συμπληρωμένο το 30ο έτος της ηλικίας τους, με τον Βάρντι να φτάνει τα 94 γκολ και να αναρριχάται στην 1η θέση αφήνοντας στη δεύτερη τον Ίαν Ράιτ που είχε 93.

Σημειώνεται πως την πρώτη πεντάδα αυτής της ιδιαίτερης λίστας συμπληρώνουν οι Άλαν Σίρερ (84), Φρανκ Λάμπαρντ (82) και Τέντι Σέριγχαμ (77), με το εντυπωσιακό για τον Βάρντι να είναι πως έχει συνολικά 128 γκολ στην κορυφαία κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως πριν κλείσει τα 30 του χρόνια είχε μόλις 34 γκολ.

TAGS ΛΕΣΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ