ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Μυστικός όρος στο συμβόλαιο Νεϊμάρ: Πληρώνεται για να είναι φιλικός και ευγενικός με τους φίλους της Παρί

Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα της Ligue 1 κόντρα στην Μπρεστ | 23 Μαΐου 2021
Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα της Ligue 1 κόντρα στην Μπρεστ | 23 Μαΐου 2021 @2021 THIBAULT CAMUS/AP IMAGES

Η επιλογή της Παρί να αποκτήσει τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα αποδείχτηκε δαπανηρή καθώς έχει ξοδέψει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τον Βραζιλιάνο, για τον οποίο υπάρχει μάλιστα ειδικός όρος στο συμβόλαιο που αποφέρει χρήματα αν είναι ευγενικός.

Η Παρί τίναξε τη μπάνκα στον αέρα δίνοντας 222 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τη ρήτρα με την οποία δεσμευόταν με την Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ το 2017, ωστόσο αυτά δεν ήταν τα μοναδικά της έξοδα για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo, η Παρί έχει ξοδέψει σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη τα τέσσερα τελευταία χρόνια (για την ακρίβεια 489.228.117 ευρώ), χωρίς να υπολογίζονται οι προμήθειες των δύο ατζέντηδων που υπέγραψαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια, των Λοράν Γκούτσμιτ και Πίνι Ζάχαβι, καθώς και του πατέρα του Νεϊμάρ, ποσά που ορίζονται σε διαφορετικό συμβόλαιο.

Το πως η συμφωνία των δύο πλευρών είχε ως αποτέλεσμα να ξοδευτούν τόσα πολλά χρήματα για τον Νεϊμάρ μπορεί πάντως να εξηγηθεί και από ένα ντεσού του deal, που είχε να κάνει με έναν μυστικό όρο στο συμβόλαιο του παίκτη που έβαλε η ίδια η γαλλική ομάδα και που τον αποκάλυψε με σημερινό της δημοσίευμα η Mundo Deportivo.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταλανική εφημερίδα "ο Νεϊμάρ κερδίζει μηνιαίως 541.680 ευρώ προκειμένου να είναι ευγενικός, συνεπής, φιλικός και διαθέσιμος προς τους φιλάθλους της Παρί" ενώ η ίδια ρήτρα τού απαγορεύει να ασκήσει δημόσια κριτική για κάποιο θέμα τακτικής της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο παραπάνω όρος απαιτεί από τον Βραζιλιάνο "να είναι ευγενικός και να χαιρετάει τους φιλάθλους πριν και μετά τους αγώνες" και ταυτόχρονα να αποφεύγει "να κάνει δημοσίως αρνητικά σχόλια για το σύλλογο αλλά κα όσους τον υποστηρίζουν".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ