ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

H FIFA παρουσίασε το λογότυπο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ και είναι εμπνευσμένο από τους αμμόλοφους και τα οχτώ υπερσύγχρονα γήπεδα που θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις. (VIDEO)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου και θα είναι ιστορικό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Την Τρίτη (03/09), η FIFA παρουσίασε το λογότυπο για το Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τους αμμόλοφους στην Έρημο και τα οχτώ υπερσύγχρονα γήπεδα που θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το λογότυπο θυμίζει το σύμβολο του άπειρου επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί μία διοργάνωση

Επιπλέον, υπάρχουν λεπτομέρειες όπως τα γράμματα στη λέξη "Κατάρ", που θυμίζουν την παραδοσιακή αραβική καλλιγραφία, ενώ χρησιμοποιούνται και σχήματα πάνω στο σύμβολο του άπειρου, που θέλουν να τονίσουν τη χειμερινή παραδοσιακή ένδυση στην Αραβία, που είναι το σάλι (σ.σ. μάλλινο -συνήθως- κομμάτι ύφασμα που σκεπάζει τους ώμους και την πλάτη των γυναικών).

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ